IJmond Werkt! kijkt terug op succesvol eerste jaar

Het startjaar van IJmond Werkt! is er één om met trots op terug te kijken. Na een intensieve voorbereidings-periode van ruim twee jaar is IJmond Werkt! op 10 april 2013 officieel gelanceerd.

Vooruitlopend hierop zijn sinds 1 januari 2013 al álle mensen die een uitkering aanvragen bij één van de IJmondgemeenten doorverwezen naar IJmond Werkt! voor een traject naar werk. Voor die tijd werd deze groep verdeeld over meerdere re-integratiebureau’s en de Meergroep. Door de efficiënte groepsgewijze aanpak van IJmond Werkt! is nu iedereen in beeld én wordt iedereen op dezelfde wijze begeleid. Dit vergroot de doorstroom naar regulier werk aanzienlijk.

Met de stijging van het aantal uitkeringsaanvragen was deze efficiency een waardevol goed. Waar er 1200 aanmeldingen werden voorzien, bleken in de praktijk ruim 1000 mensen méér een beroep te doen op ondersteuning van de gemeente. Veel hiervan hebben via IJmond Werkt! een nieuwe werkkring gevonden. Een prachtig resultaat in het eerste jaar. Maar dat is niet alles. In 2013 zijn samenwerkingen met vele ondernemers en andere werkgevers verstevigd en verder uitgebreid. Op die manier bevordert IJmond Werkt! doorstroom naar regulier werk nadat kandidaten werkstages hebben gelopen of zich na een detacheringsperiode hebben bewezen.

Eén van de samenwerkingspartners is cateringgigant Albron. Sinds eind 2012 is de horeca afdeling van IJmond Werkt! een Albron vestiging. Dit betreft niet alleen de uitstraling van de productiekeuken en bijbehorende kantine. Ook de opleiding van de medewerkers, de commerciële activiteiten, kwaliteitsnormen , procedures en het assortiment voldoen aan de hoogste Albron-eisen. Meerdere medewerkers hebben hierdoor na een traject bij IJmond Werkt! regulier werk kunnen vinden, zoals bij StayOkay in Kasteel Assumburg en onlangs nog zijn twee medewerkers van IJmond Werkt! aangenomen binnen de horeca-afdeling van het Spaarne Ziekenhuis.

Algemeen directeur Mark Bouma: “Dit zijn fantastische resultaten die ons positief stemmen voor de toekomst. Met de komst van de participatiewet in 2015 komt de nadruk nog meer te liggen op integratie in de maatschappij voor iedereen die werk zoekt. IJmond Werkt! is hierop nu al optimaal voorbereid. Naast Albron mogen we partijen als BIOS-groep, Schoonmaakbedrijf Breedweer en Noppes kringloopwinkels tot onze partners rekenen. Met het landelijk opererende DonkerGroen is een intentieverklaring getekend. Dat maakt de mogelijkheden voor onze doelgroep ongekend.“ Het succes van IJmond Werkt! is ook binnen de overkoepelende bracheorganisatie niet onopgemerkt gebleven. Op 7 januari bracht Cedris voorzitter Job Cohen een bezoek aan IJmond Werkt! en op zijn uitnodiging werd hij vergezeld door VNO-NCW voorzitter Bernard Wientjes. Zij staken hun lof niet onder stoelen of banken. Met name de samenwerking met de eerder genoemde partners en de participatie met UWV in het WerkgeversServicepunt IJmond sprak tot de verbeelding. “Ze hebben hier een goede structurele aanpak in handen, die een voorbeeld kan zijn voor andere partijen die nog op zoek zijn naar de juiste vorm”, aldus Cohen.

IJmond Werkt!
Stationsplein 48a,
1940 LC Beverwijk
T 0251?-?279 000,
info@ijmondwerkt.com
www.ijmondwerkt.com 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development