IJmond Werkt! nieuwe partner van MKB IJmond

Op 30 juni staat de eerste gezamenlijke bijeenkomst op de agenda 

IJmond Werkt! is geassocieerd lid geworden van MKB IJmond. De wens van IJmond Werkt! om nog meer betrokken te zijn bij het bedrijfsleven in de regio komt hiermee uit.

IJmond Werkt! is een jaar geleden opgericht en is een samenwerking tussen de sociale diensten van de vier IJmond gemeenten en sociale werkvoorziening de Meergroep. Kort na de oprichting werd de samenwerking met UWV gezocht, waaruit het WerkgeversServicepunt IJmond is ontstaan. Om de dienstverlening die IJmond Werkt! biedt voor werkgevers in de IJmond nog meer onder de aandacht te brengen is nu de samenwerking met MKB IJmond gezocht.

Algemeen directeur Mark Bouma van IJmond Werkt!: “IJmond Werkt! kan op deze manier nog meer uiting geven aan de opdracht partner van de ondernemende IJmond te zijn. Vanuit het WerkgeversServicepunt ondersteunt IJmond Werkt! werkgevers bij allerhande vragen over de arbeidsmarkt, organiseert werving & selectie en beschikt over de meest up-to-date branche- en sectorinformatie. Met andere woorden, IJmond Werkt! is een onmisbare partner voor de ondernemende IJmond. We zijn verheugd dat we nu kunnen aansluiten bij het netwerk van MKB IJmond, waardoor ook het midden- en kleinbedrijf de weg naar IJmond Werkt! makkelijk zal vinden.”

De samenwerking blijft niet bij een handtekening onder een contract maar heeft meteen geresulteerd in concrete acties. Zo staan er al 2 bijeenkomsten in de planning: Op 30 juni over de veranderende ziektewet en op 29 september over de voordelen voor werkgevers bij het aannemen van werkloze 55-plussers.

Roel Huisman, voorzitter van MKB-IJmond; “MKB-IJmond is zeer verheugd over deze intensieve samenwerking welke nu al van toegevoegde waarde blijkt. Het Midden- en Kleinbedrijf heeft behoefte aan een uitgebalanceerde en gezonde arbeidsmarkt waar IJmond Werkt! een juiste inspanning voor levert. Door de intensieve samenwerking met MKB IJmond wordt de afstand tussen werkgevers en de leverancier van werknemers, met welke capaciteiten dan ook, verkleind. Gezamenlijk zullen wij trachten de IJmond regio zoveel mogelijk van informatie te voorzien en evenementen te organiseren waarbij wij werkgevers de mogelijkheid bieden om aan juist en inpasbaar personeel te komen.

 

Meer info:

www.wspijmond.nl

www.mkb-ijmond.nl

 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development