JCI IJmond werkt vol energie aan 2de editie Bites & Beats in Heemskerk

Junior Chamber International IJmond –?ook wel bekend als Junior Kamer IJmond?– organiseert zondag 24 augustus voor de tweede keer het evenement Bites & Beats in de tuin van Slot Assumburg. Dit evenement is een mooi voorbeeld van de activiteiten die JCI IJmond organiseert om ‘lerend bij te dragen aan een mooiere IJmond’.

In de kasteeltuin van Slot Assumburg ontmoet ik Alex Spruit, accountant bij Deloitte en voorzitter van het evenement B&B 2014, en Kevin Sars, eigenaar van reclame en internetbureau SWAT en voorzitter van JCI IJmond. Beide heren vertellen vol energie over hun ervaring met JCI IJmond. “Het zou mooi zijn als we ons enthousiasme voor JCI kunnen over­dragen op andere jonge ondernemers in de IJmond.”

Diversiteit

“Ik ben nu ongeveer 4 jaar lid bij JCI IJmond en dit jaar voorzitter” vertelt Kevin Sars. “Wat mij ontzettend aanspreekt aan de kamer is de grote diversiteit in het ledenbestand. We hebben mannen en vrouwen met allemaal een eigen discipline. Dat maakt het interessant om over bepaalde onderwerpen te discussiëren. Één belangrijk ding hebben we gemeen: enthousiasme! We zijn een stel ‘jonge honden’ die veel van elkaar leren én veel plezier hebben.”

Lerend bijdragen aan een mooiere IJmond

“Bij JCI IJmond leren we door samen te werken aan activiteiten die bijdragen aan een mooiere IJmond. In veel gevallen staat hierbij een goed doel centraal”, vervolgt Kevin. “Zo hebben we dit voorjaar de ‘handen uit de mouwen’ gestoken voor Ons Huis, een ‘Ronde van JCI’ wielerronde georganiseerd voor Stichting Achter de Duinen en staat 24 augustus ‘Bites & Beats’ op de agenda. Elk lid van JCI IJmond is op een bepaalde manier betrokken bij deze activiteiten en kan zijn of haar identiteit kwijt binnen de groep.”

“Hier sluit ik mij zeker bij aan”, zegt Alex Spruit, nu één jaar lid bij JCI IJmond. “Ik merk dat er veel komt kijken bij de organisatie van zo’n groot evenement. Bij de meeste zaken sta je normaal gesproken helemaal niet stil. Gelukkig kan ik met mijn vragen terecht bij mijn mede-JCI’ers en is er altijd wel iemand die kan en wil helpen.”

Zal Bites & Beats 2014 het succes van vorig jaar overtreffen?

“De lancering van een groot evenement is heel spannend, want je weet niet of het publiek het oppikt. Vorig jaar was het een enorm succes en daar willen we dit jaar nog een schep bovenop doen”, glundert Alex. “Het goede doel is dit keer Stichting ‘Ook Voor Jou’. Deze stichting ondersteunt, begeleidt en verzorgt verstandelijk gehandicapten. Zo’n initiatief is fantastisch en ik hoop daarom op een grote opkomst. Een grote opkomst brengt gezelligheid, is goed voor de omzet en dus ‘Ook Voor Jou'”, lacht de jonge accountant. Wil je ook je steentje bijdragen aan het goede doel en het evenement? Bekijk de website www.bitesbeats.nl voor de mogelijk­heden.

Alex Spruit: “We zijn ontzettend blij met assurantiekantoor Weel en Mol uit Castricum als onze hoofdsponsor.”

Over Weel en Mol Assurantiekantoor Weel en Mol is een onafhankelijk assurantiekantoor in Castricum. Zij verzorgen al uw schade- en levensverzekeringen. Hun onafhankelijkheid is gewaarborgd door onze relatie met vele verzekeringsmaatschappijen. Voor zowel de particulier als de onder­nemer leveren zij een compleet pakket verzekeringen en diensten. Natuurlijk tegen zeer goede voorwaarden en scherpe premies. Maar hun kracht ligt vooral in directe communicatie en persoonlijk contact.

Junior Chamber International JCI is een wereldwijde federatie voor jonge ondernemers tot 40 jaar. De leden werken aan hun persoonlijke groei door het volgen van trainingen, bijwonen van (internationale) conventies en deelname aan zakelijke net­werken. Op deze manier streeft de federatie naar betere leiders die een betere samenleving mogelijk maken. JCI neemt wereldwijd deel aan projecten die een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij.

Ben jij een enthousiaste, leergierige, jonge onder­nemer die het leuk vindt om een steentje bij te dragen aan een mooiere IJmond. En wil je weten of JCI IJmond ook iets is voor jou? Mail je contactgegevens naar leden@jci-ijmond.nl. Onze ledencommissie neemt dan contact met je op.

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development