Jongeren Talent Event groot succes

Op woensdag 11 juni vond voor de eerste keer het Jongeren Talent Event plaats. Het Tata Steel Stadion in Velsen-Zuid was het toneel voor dit splinternieuwe initiatief van het WerkgeversServicepunt in samenwerking met Hete Pepers. Ruim 300 jong werkzoekenden hebben het event bezocht. 60 daarvan hebben daadwerkelijk een vervolgafspraak met een werkgever weten te maken.

Na bemoedigende en enthousiasmerende woorden van wethouder Erol van gemeente Beverwijk en aansluitend ambassadeur Aanpak Jeugdwerkeloosheid Mirjam Sterk barstte het event los. Er was van alles te doen voor de bezoekers: Zo verzorgde Hete Pepers, een samenwerking tussen NJR, CNV Jongeren en FNV Jong, ondersteund door Microsoft Nederland en SterkTeam, diverse workshops. De volgeboekte workshops behandelden onderwerpen als Hoe solliciteer ik, Hoe netwerk ik en inzet van 21st Century Skills. Daarnaast konden bezoekers hun CV laten verbeteren samen met zogenaamde CV-dokters, een beroepskeuzetest doen en een professionele profielfoto laten maken, waar gretig gebruik van werd gemaakt. Er was tijdens het jongeren talent event veel te leren. Wie niet in de gelegenheid is geweest om alles tot zich te nemen kan diverse zaken nog eens rustig doornemen op www.werk.nl.

Maar waar het echt om draaide was de banen- en informatiemarkt. Zo’n 40 werkgevers, uitzendbureaus, scholen en andere organisaties waren aanwezig om de jongeren hun vacatures aan te bieden of van waardevolle informatie te voorzien. Zo waren werkgevers als Tata Steel en Defensie aanwezig met diverse vacatures. Organisaties als Leren & Werken en RMC gaven advies over scholingsmogelijkheden. Dress for Success was aanwezig om de jongeren te informeren over dit initiatief dat mensen helpt om in geschikte kleding op een sollicitatiegesprek te verschijnen. Agnes Winter van Dress for Success: “We vonden het een buitengewoon inspirerend en goed georganiseerd event. Vele werkgevers en instanties die tezamen een mooi aanbod gaven aan de deelnemers om zich te oriënteren op de arbeidsmarkt. Als de enthousiaste jongeren die wij deze middag hebben gesproken een doorsnee beeld zouden zijn van alle werkzoekende jongeren in Nederland dan zie ik hun toekomst positief tegemoet! Veel talent en motivatie met duidelijke visie op hun eigen toekomst.”

Het WerkgeversServicepunt kijkt terug op een geslaagd event en is voornemers dit event, speciaal gericht op jonge werkzoekenden, vaker te organiseren

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development