Kankerpatiënten sneller aan het werk dankzij Sportplan op maat

Het Sportplan op maat van Stichting Tegenkracht leidt tot betere en snellere re-integratie van werknemers op de werkplek. Hiervoor ging de Stichting een samenwerking aan met verschillende organisaties.

Jaarlijks krijgen in Nederland 40.000 werknemers de diagnose kanker. De motivatie om terug te keren is groot, maar vermoeidheidsklachten zijn een groot obstakel bij de werkhervatting. Sporten kan hierin een grote rol spelen, maar velen weten niet hoe. Daarbij zijn de kosten van sportmedische begeleiding niet gedekt in de zorgverzekering.

Toonaangevende organisaties als Pon, PepsiCo, Rabobank, Countus en Delta Lloyd onderkennen het belang van sporten voor kankerpatiënten. Deze organisaties sloten een overeenkomst tot samenwerking af collectief contract met Stichting Tegenkracht, Stichting kanker en sport. En hebben zo sportmedische begeleiding voor hun medewerkers goed geregeld. Bij Pon bijvoorbeeld keren werknemers dankzij het Sportplan op maat van Tegenkracht weken tot maanden eerder dan het landelijk gemiddelde terug op de werkplek.

Sinds de oprichting van de stichting (2006) heeft Tegenkracht elfhonderd kankerpatiënten met een Sportplan op maat geholpen. Daarmee is het de meest ervaren organisatie in Nederland op het gebied van kanker en sport. Tegenkracht zorgt ervoor dat kankerpatiënten die willen sporten dat medisch verantwoord kunnen doen. Daartoe heeft Tegenkracht een landelijk dekkend netwerk opgezet van sportartsen, medisch specialisten, bedrijfsartsen, sportartsen, verpleegkundigen, sportbegeleiders en fysiotherapeuten.

Op 28 oktober organiseert MKB IJmond in samenwerking met Tegenkracht en met medewerking van Rotary Club Velsen een symposium over sportmedische begeleiding van werknemers.

 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development