Naar grote hoogtes

Onlangs vond het innovatiecongres van NVM Business plaats. Tijdens deze jaarlijkse bijeenkomst van de beroepsvereniging voor makelaars in bedrijfsmatig vastgoed worden nieuwtjes en trends op het gebied van (commercieel) vastgoed gedeeld en besproken. 

Een in het oog springende, nieuwe ontwikkeling komt overgewaaid uit Amsterdam. Vanwege een gebrek aan ruimte wordt er al steeds meer de hoogte in gebouwd: we zijn de kantoor- en woontorens inmiddels wel gewend. Wat wel nieuw is, is dat nu ook wordt na­gedacht over het ‘stapelen’ van bedrijfs- en opslagruimten.

Deze innovatieve ontwikkeling is het gevolg van het groeiende tekort aan grond, met name in de regio Amsterdam. Er zijn daar plannen om meerdere bouw­lagen, tot wel veertig meter hoog, op elkaar te stapelen. Met een lift kunnen de gebruikers hun etage bereiken. Ook wij zijn onlangs begonnen met de verkoop van een complex bedrijfsruimten van in totaal twintig meter hoog, bestaande uit drie etages met daarbovenop een parkeerdek. Voor zover mij bekend is dit het eerste complex in de regio waarbij bedrijfsruimten gestapeld worden.

Het is natuurlijk afwachten in hoeverre deze ontwikkeling navolging gaat krijgen de komende periode. Maar als het aan mij ligt, kon dit weleens de oplossing zijn voor het groeiende ruimtegebrek in de randstad. Voor gebruikers is het gebruik van een lift of rijbaan nieuw en daarmee misschien wat onwennig, maar maakt feitelijk geen verschil. En door de grond optimaal te gebruiken kunnen de prijzen worden gedrukt.

Al met al een prima ontwikkeling, die als het aan mij ligt absoluut navolging gaat krijgen.

Jurre Terhorst MSc RM RT
Directeur Teer Bedrijfsmakelaars
www.teer.nl

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development