Oei, Oei ik groei!

Wat betekent mentale groei voor u? Met uw mentaliteit verdient u o.a. uw geld!

Bent u zich bewust van uw mentale groei? Investeert u in mentale groei van uzelf en/of uw werknemers?

Mag ik u eens ‘aandachtig’ meenemen…?

Mentaal groeien doen we allemaal en dat gebeurd bewust en on­bewust. Het is alleen niet direct merkbaar en meetbaar. Je moet er moeite voor doen.

Mentale groei opmerken en meetbaar maken hangt weer af van uw mentaliteit. Of lees: persoonlijke instelling. Of nog concreter: stelt u zich leerbaar open voor feedback, om mentaal te groeien? 

 

Auw, Auw ik groei!

In ons werk en privéleven komen we altijd problemen tegen. Dat is de ‘harde werkelijkheid’ van het leven! Vanuit onze mentaliteit, persoonlijke instelling hebben we dan de keuze in onze reactie: word ik er bitter van? Of word ik er beter van?

Bitter worden gaat meestal als vanzelf in een afglijdende schaal van mopperen, naar roddelen, steeds bozer zijn, naar wrok en verbittering, wat al snel leidt naar eenzaamheid. (Haal even adem na deze zin en lees hem nog eens bewust). Wilt u deze vruchten in uw leven? De mopperaars en roddelaars zoeken elkaar op, versterken elkaar, infecteren anderen: zand en vergif in uw organisatie. Gevolg… veel tegenwerking en extra hoge kosten.

Hoi, Hoi ik groei!

De keuze om van problemen beter te willen worden is voor velen een investering op mentaal vlak. Vanuit onze persoonlijke instelling begint dit met een keuze om te willen trainen, trainen (want het gaat niet vanzelf) en trainen in blijmoedigheid.

Blijmoedigheid is misschien een ouderwetse en naïef overkomende term. Van Dale geeft de volgende betekenissen: ‘levenslust’, ‘opgeruimd van geest’, ‘leed en tegenspoed aanvaardend’. Het gaat dus niet om opgeschroefd optimisme, dat blind is voor wat er mis en moeilijk is. Blijmoedigheid heeft met ‘moed’ te maken en hard nodig bij problemen, barrières, tegenslag, zorg en onzekerheid.

Wat is uw keuze? Bitter? Of beter? Vraag feedback! U maakt het verschil!

Groei-Winst!

Als casemanager/coach zien wij de vruchten en winst als werkgever en werknemer blijmoedige houdingen hebben en dat bij tegenslag weten vast te houden. Alles staat in een ander daglicht. Minder de hakken in het zand. Doelstellingen worden eerder en beter gehaald. Harmonieuze samenwerking. Zaken zijn eerder opgelost wat weer kosten­besparend is.

Coen Splinter Senior

Casemanager / Inzetbaarheidscoach

Aandacht Arbo Zeestraat 80

1942 AS Beverwijk

T: 0251 27 38 83

E: info@aandachtarbo.nl

www.aandachtarbo.nl

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development