Ondernemers houden de IJmond zelf bereikbaar

Medewerkers die fietsend naar het werk gaan, of kiezen voor het openbaar vervoer in plaats van de eigen auto zorgen voor een kostenbesparing op de reiskosten. Fietsende medewerkers houden er daarnaast ook nog eens een gezondere levensstijl op na en dragen bij aan een beter milieu. Maar hoe verleidt u nu uw medewerkers om te kiezen voor de fiets of het openbaar vervoer? IJmond Bereikbaar heeft hierop een antwoord. Samen met tien bedrijven is IJmond Bereikbaar in november de pilotcampagne ‘Goed op weg’ gestart. 

Werkgevers krijgen een pakket maatregelen waarmee zij hun medewerkers op een makkelijke en leuke manier uit de auto en op de fiets of in het openbaar vervoer krijgen. Werknemers die de auto verruilen voor de fiets krijgen als beloning 10 cent in de zomer en 15 cent in de winter per gefietste woon/werk kilometer. Voor medewerkers die kiezen voor het openbaar vervoer, rijdt de IJmond Shuttle tussen station Beverwijk en de verschillende bedrijventerreinen. Alle deelnemende medewerkers ontvangen een IJmond Bereikbaarheidspas die hun korting op fietsdiensten geeft en waarmee ze sparen voor kortingen op producten en diensten bij aanbieders uit de regio.

Deelnemende bedrijven

Op 28 oktober is de pilot feestelijk gestart met een bijeenkomst waar Ronald Vennik, wethouder verkeer van de gemeente Velsen tijdens zijn welkomstwoord tevreden constateerde dat er bij alle tien bedrijven veel enthousiasme aanwezig is om mee te werken. “Dezee campagne is een duidelijk voorbeeld van een samenwerking tussen gemeenten, Rijkswater-staat en ondernemers die zorgt voor verbetering van de bereikbaarheid.” Ook Ton van der Scheer, voorzitter stichting IJmond Bereikbaar, was tevreden. “Met deze campagne heeft de regio een uniek programma in handen. Het programma wordt landelijk met interesse gevolgd, omdat het ook goed kan passen bij andere regio’s, maar hier wordt het dus als eerste uitgerold!”

Aanmelden voor de campagne

De deelnemende partijen aan de pilot zijn Enci, Patina, Hans Weeren, Hoogewerf Engineering, DSE Automatisering, Etos, De Tuinen, Middelkoop, Crown van Gelder en Rode Kruis ziekenhuis. Vanaf maart 2015 staat de campagne open voor alle bedrijven in de IJmond. Kijk voor meer informatie over, of deelname aan de campagne op www.ijmondbereikbaar.nl.

IJmond Bereikbaar

IJmond Bereikbaar is een samenwerkingsverband tussen het georganiseerde bedrijfsleven en de wegbeheerders van de IJmondgemeenten (Velsen, Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest). Samen wordt hard gewerkt aan maatregelen, die niet alleen de bereikbaarheid zullen verbeteren, maar ook de luchtkwaliteit. Met het oog op de renovatie van de Velsertunnel werkt IJmond Bereikbaar voor de campagne samen met Rijkswaterstaat.

 

IJmond bereikbaar
Stationsplein 48b 1948 LC Beverwijk
W: www.ijmondbereikbaar.nl
E: ijmondbereikbaar.nl/mail-ons

 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development