Promotie evenement techniek (PET IJmond) 10 jaar

1550 basisschool leerlingen warm gemaakt voor techniek 

Op donderdag 6 en vrijdag 7 oktober 2016 hebben 1550 leerlingen van de basisscholen in de IJmond kennis gemaakt met de vele kanten die zij op kunnen als ze kiezen voor leren en werken in de techniek. Dit jaar vond de jubileum editie plaats op een voor het PET IJmond nieuwe locatie in de sporthal De Walvis in Beverwijk. Onder de vlag van Techport hebben ook dit jaar weer veel bedrijven en onderwijsinstellingen zich ingezet om leerlingen van het basisonderwijs met meer dan 60 workshops enthousiast te maken voor de boeiende wereld van Techniek.

PET IJmond

Veel basisscholen uit de IJmond, Castricum en Uitgeest hebben weer enthousiast gereageerd op de uitnodiging om deel te nemen en de aanmeldingen stroomden binnen. De kinderen waren op een van beide dagen aanwezig en konden uit de vele workshops zelf kiezen aan welke activiteiten zij wilden deelnemen. Ter voorbereiding op het bezoek aan PET IJmond konden de scholen ervoor kiezen om deel te nemen aan de prijsvraag.

“Met mijn eigen ogen gezien”

Danischa Dijkstra (11 jaar) van basisschool De Bareel had niet gedacht dat ze op zo’n groot evenement terecht zou komen vandaag: “Ik vind het heel groot en dat is leuk want je kan echt heel veel doen. Ik weet nog niet echt wat ik wil later, maar ik heb wel een beter beeld gekregen wat techniek is. Eerst leek techniek me niet interessant, maar nu vind ik het wel interessant omdat ik nu zelf heb kunnen doen en omdat ik het met mijn eigen ogen gezien heb”.

Tienjarig jubileum

PET IJmond vierde het jubileumjaar met speciale activiteiten. Zo werd er een unieke workshop HEAT verzorgd door Aliander. Er is een speciale film ontwikkeld om leerlingen te laten zien dat leren en werken in de techniek heel veel kansen biedt in de regio IJmond. Daarnaast was er op vrijdagochtend een netwerkontbijt waar bedrijfsleven, overheid en onderwijs elkaar konden ontmoeten. Tijdens dit ontbijt hielden sprekers Mark Denys, director Technical | Tata Steel, Ruud Porck, metropool Amsterdam en Freek Ossel, burgemeester Beverwijk een betoog over waarom het voor onze regio belangrijk is om leerlingen warm te maken voor techniek.

De vele kanten van techniek

Ook voor ouders is het belangrijk te weten dat kinderen al meteen na de basisschool voor een technische opleiding kunnen kiezen. Veel ouders en leerlingen denken bij techniek aan zwarte handen en schroevendraaiers, maar de wereld van bèta en techniek is veel meer dan dat! Zo zijn er mogelijkheden om op allerlei niveaus te leren en werken binnen sectoren als

• Water, Energie & Natuur

• Mobiliteit & Ruimte

• Wetenschap

• Voedings- en gezondheidsindustrie

• Handel en ICT

• Medische wereld

• Lifestyle & Design

In onze regio is de komende jaren een grote behoefte aan technisch opgeleid personeel. Dit betekent dat jongeren met een technische opleiding grote kans hebben op een interessante (en vaak goedbetaalde) baan.

Op de website van Techport staat een impressie van de 10e editie van het PET IJmond http://www.techport.nl/nieuws/nieuws-2016/jubileumeditie-pet-ijmond-wederom-groot-succes.html

Techport Campus staat voor samenwerkende scholen, bedrijven, en overheden die samen optrekken bij de activiteiten in de actielijnen Kiezen voor techniek, Leren in de techniek en Werken in de techniek.

www.techport.nl

www.twitter.com/techportcampus

www.facebook.com/techportnl

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development