Riwald Recycling en AELS vieren duurzame samenwerking

Als verkeersvliegtuigen uit dienst worden genomen betekent dat niet het einde van de bruikbaarheid van onderdelen en materialen. Dan start een proces waarbij het toestel vakkundig wordt ge-deassembleerd, bruikbare onderdelen worden uitgebouwd voor hergebruik in de luchtvaart en materialen worden gescheiden voor recycling. AELS en Riwald Recycling, twee toonaangevende Twentse bedrijven, hebben op Twente Airport de handen in elkaar geslagen om dat proces vakkundig en efficiënt uit te voeren. Onlangs werd opnieuw een toestel verwerkt.

De samenwerking onderscheidt zich doordat beide organisaties hebben afgesproken een zo hoogwaardig mogelijke recycling van vliegtuigaluminium mogelijk te maken. Dit is een bijzondere hoogwaardige aluminiumlegering, anders dan regulier aluminium. Het verwerken hiervan vraagt specifieke kennis die beide partijen in de afgelopen jaren gezamenlijk hebben opgedaan. AELS is sinds meerdere jaren actief op Twente Airport en het aluminium van meerdere vliegtuigen is al verwerkt door het Almelose Riwald Recycling. AELS ziet in Riwald Recycling een deskundige partij op het gebied van het verwerken van het aluminium en beide organisaties hebben nu de intentie uitgesproken om een lange-termijn samenwerking aan te gaan.

Over Riwald Recycling: Als één van de meest toonaangevende metaalrecyclingsbedrijven ter wereld vervult Riwald Recycling een spilfunctie als leverancier in de circulaire keten van duurzaam materiaalgebruik wereldwijd. Met ruim 30 jaar historie en twee vestigingen bedient Riwald Recycling de wereldwijde vraag naar metaal voor verschillende typen industrieën. Dankzij hun ervaring, het brede gamma aan recyclingsmogelijkheden en hun commitment inzake de criteria op het gebied van milieu, maatschappij en goed ondernemingsbestuur behoort Riwald Recycling tussen de meest geavanceerde, gerespecteerde en vertrouwde recyclingsbedrijven van Nederland en de rest van de wereld.

Over AELS: Aircraft End-of-Life Solutions, kortweg AELS, is gestart in 2005 met de doelstelling de recycling van verkeersvliegtuigen op een volledig circulaire manier aan te pakken. AELS heeft sindsdien tientallen vliegtuigen ge-deassembleerd en ontmanteld. Maatschappijen die afstand willen doen van hun vliegtuigen weten AELS te vinden voor een efficiënte, schone en kwalitatief hoogstaande demontage. AELS bedient de wereldwijde luchtvaartindustrie met hoogwaardige onderdelen die aan alle veiligheidseisen voldoen. Sinds 2017 is de ontmantelingsbasis van AELS gevestigd op Twente Airport.

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development