2018 goed jaar voor GreenBiz IJmond

2018 is een goed jaar geweest voor GreenBiz IJmond. Er is veel duurzaam werk verzet door ondernemers. In Beverwijk en Velsen zijn bedrijven enthousiast over de aanpak Kagerweg Energiepositief. Ondernemers die met hun bedrijf gevestigd zijn op bedrijventerrein De Pijp kregen ook lucht van de duurzame ontwikkelingen op de Kagerweg. Hoe leuk is het om te kunnen melden dat we sinds september van dit jaar, ook met de Pijp Energiepositief zijn gestart. Verder zoekt het Havengebied IJmuiden de samenwerking met GreenBiz. Zij willen bewustwording creëren betreft de wettelijke verplichtingen en regelgeving die op hen afkomen inzake energie­besparing. In Uitgeest en Velserbroek zorgen nieuwe frisse kerngroepen voor reuring en activiteit. GreenBiz wordt ondersteund door Omgevingsdienst IJmond.

35 bedrijven op de Kagerweg hebben zich aangesloten bij Kagerweg Energiepostief. Zij vertegenwoordigen 70% van het energieverbruik op het be­drijventerrein. Bij 25 bedrijven zijn energieonderzoeken uit­gevoerd. Ook is bij een aantal bedrijven de datalogger geplaatst om te meten of de CV-installatie optimaal ingeregeld staat. De uitkomsten uit deze onderzoeken zijn duidelijk. Bij veel bedrijven valt er, door te verduurzamen én door slimmer met energie om te gaan, flink te besparen.

Lokale Energie Markt

Eind oktober is de eerste stap gezet om een Lokale Energie Markt (LEM) te kunnen realiseren. GreenBiz IJmond, Omgevings­dienst IJmond, de gemeenten Beverwijk en Velsen en Econvert Climate & Energy en EXE gaan samen aan de slag. In een LEM worden energievraag en -aanbod van de lokale deelnemers bij elkaar gebracht en kunnen de deelnemende bedrijven elkaars opgewekte energie uiteindelijk gebruiken. De marges die bij het terug leveren aan het net normaalgesproken terugvloeien naar de netbeheerders, blijven nu in de LEM en worden gebruikt voor het verlagen van de energiekosten en verdere verduurzaming. De activiteiten vallen onder het Interreg 2 Zeeën PECS –project.

Dynamische scan

Ook in 2019 wil de ODIJ de energieonderzoeken deels mee blijven financieren. Er is goede hoop dat de financiële middelen hiervoor rond komen. Naast de huidige energieonderzoeken, worden ook andere wijzen van energieonderzoek onderzocht. Bijvoorbeeld een dynamische scan, waarbij de resultaten direct gekoppeld worden aan offertes van enkele regionale aanbieders. Zijn er invloeden in de markt die invloed hebben op de prijs, dan worden de offertes daar ook op aangepast. Zo krijg je altijd een optimaal aanbod.

 


 

In Havengebied Velsen en Beverwijk tot eind 2018 50% korting op e-laadpalen

Wellicht heeft u er de afgelopen weken al iets over gelezen. GreenBiz IJmond, Omgevingsdienst IJmond, OV IJmond en IJmond Bereikbaar geven gezamenlijk aandacht aan de subsidieregeling voor het plaatsen van e-laadpalen op eigen terrein. Ondernemers in het IJmondse Havengebied krijgen een flinke korting op de aanschafprijs.

U kunt terecht bij drie geselecteerde leveranciers. De actie loopt tot en met 31 december 2018.
Kijk voor de voorwaarden op https://ijmondbereikbaar.nl/e-laadpalen-havengebied-IJmond/

 


 

Bedrijven in het duurzame zonnetje

Mogen we even uw aandacht? Deze bedrijven zijn – al dan niet naar aanleiding van de uitkomsten van het energieonderzoek – tot duurzame actie overgegaan:

Slijptechniek IJmond, Van Gool Hef-en Hijstechniek, Murgia Metaal BV, Party Support en Schavemaker Transport hebben LED-verlichting aangebracht. Infra Consult Van Dooren BV, Dijkman Carbaat Bouw BV en R. van der Wal hebben zowel in LED-verlichting als in zonne­panelen geïnvesteerd. OBA Bouw, Moens Moulding en Selmers hebben op eigen initiatief duurzame maatregelen genomen.

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development