7 mei: Kenniscarrousel leert goed personeel vinden en binden!

Vindt u het als ondernemer lastig om geschikt personeel te zoeken of behouden? Kom 7 mei dan naar de Kenniscarrousel in De Broedmachine van Beverwijk. Deze door het cluster Zakelijke Dienstverlening van de OV IJmond georganiseerde middag zal elke entrepreneur inspireren en leren hoe je de juiste werknemers kunt vinden én binden.

Binnen de ruim 500 leden tellende OV IJmond vormen de 150 zake­lijke dienstverleners het grootste cluster. Van advocaten, ICT’ers en schoonmaakbedrijven tot notarissen, banken en bevei­ligings­bedrijven, hebben ze één ding gemeen: ‘Dat we via onze diensten, kennis en advies een duide­lijke toege­voegde waarde leveren’, weet Ruben Uitendaal.

Delen met elkaar

Enkele jaren geleden voelden de zakelijke dienstverleners de behoefte om deze toegevoegde waarde jaarlijks te delen met collega-ondernemers. ‘Zo is in 2017 de Kenniscarrousel geboren en op dinsdagmiddag 7 mei aanstaande is vanaf 15.00 uur de derde editie’, vertelt Uitendaal (ING), die samen met Simone Teerling (ABN Amro), Ferry Oostmeijer (Reis & Zo), Ad Hendrikse (Finance Partners), Marco Tetteroo (Kredietunie Kennemerland) en Jan Herman Lap (Credion Zaanstreek-IJmond) de organisator is.

Interactieve workshops

Tijdens de Kenniscarrousel, waaraan ook niet OV IJmond-leden kunnen deelnemen, kan elke aanwezige drie van de vijf beschikbare, interactieve workshops volgen. Zo zal Jack Stuifbergen van Breedweer onder het motto Bullshit! No Social Waste! laten zien dat iedereen ertoe doet. ‘We zitten allemaal te vissen op diezelfde persoon in de kaartenbak die er niet is. Terwijl er in Nederland 600.000 huishoudens zijn die onder de armoedegrens leven, er 70 procent van doven en slechthorenden geen baan kunnen vinden en dat 4 op de 5 ex-gedetineerden werkloos zijn. Dus wat nou krapte op de arbeidsmarkt?’ Zoals u elders in deze IJmondiaan kunt lezen met het artikel Hoe vergroot je de opbrengst van je personeel?, zullen de bedrijven Aandacht Arbo en Eigen Funda­ment tijdens de Kenniscarrousel mooie tips geven hoe u het werkgeluk bij uw werknemers kunt verhogen. De derde workshops die kan worden gevolgd, gaat over trends in het werven en boeien van personeel. Han Mesters, Sector Banker bij ABN Amro, zal deze verzorgen. ‘Han heeft een aantal rapporten geschreven over human capital, het bindende element in zijn sector zakelijke dienst­verlening. Hij zal bijzondere aandacht schenken aan het belang van menselijk kapitaal in bedrijven in een arbeidsmarkt die tekenen van structurele schaarste laat zien’, zo legt Simone Teerling uit.

Omgaan met veranderingen

Naast een workshop koffie­branden (door Floris van Woesik van Gebrand op smaak) of een rond­leiding door Bierbrouwerij Uyterwiecke (Ronald Droog en Lex van der Loo), geeft André Oomen onder het motto Hoofd, hart en ballen de laatste workshop. ‘André weet dat omgaan met veranderingen soms niet meevalt. Dan is het tijd voor nieuwe inzichten en nieuwe energie’, zo geven de zes Kenniscarrousel-organisatoren aan. ‘Speciaal voor het bedrijfs­leven en organisaties heeft hij het Hoofd, Hart en Ballen-programma ontwikkeld; een wervelend vitali­serings-programma met een boodschap die blijft hangen, nauw aansluit bij de dagelijkse praktijk, humoristisch is én inspireert.’ Ruben Uitendaal stelt nadrukkelijk dat de workshopgevers ‘geen verkoop- of productpraatjes’ gaan houden. ‘Het gaat echt om: wat voegen we toe? Het worden levendige, interactieve workshops van elk maximaal een half uur. Deelnemers leren en ervaren op hoofdlijnen wat je er verder mee kunt. Na de workshops is er gelegenheid om te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje. Bij de catering ligt de nadruk op circulair en biologisch en wordt er gebruikgemaakt van producten uit de buurt. Dus kom en laat je verrassen!’

Aanmelden

In 2017 kwamen 87 ondernemers op de Kenniscarrousel af, vorig jaar waren het er al ruim 100. Wilt u er dit keer ook bij zijn? Niet OV IJmond-leden kunnen zich eveneens aanmelden. Dat kan onder meer via de website ovijmond.nl

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development