Airborne Oil & Gas kiest Shell Technology Ventures als aandeelhouder

Het Nederlandse Airborne Oil & Gas BV, fabrikant van ’s werelds meest geavanceerde composieten buizen, heeft Shell Technology Ventures BV als investeerder en aandeelhouder aan zich weten te binden. 

“In deze fase van onze ontwikkeling is het Shell Technology Fund voor ons een zeer welkome aandeelhouder,” zegt Eric van der Meer, CEO van Airborne Oil & Gas. “Shell wordt in de olie en gas industrie als een innovatief bedrijf gezien. We verwachten dan ook veel van de samenwerking met Shell te kunnen leren.” Hij vervolgt: “Shell kan als aandeelhouder de toepassing van onze producten versnellen. Airborne Oil & Gas is gekwalificeerd om wereldwijd offshore transportleidingen te leveren aan Shell dochters.”

“Shell is geweldig enthousiast over Airborne Oil & Gas – een zeer innovatief bedrijf, volledig van eigen bodem,” reageert Geert van de Wouw, Managing Director van Shell Technology Ventures. “Airborne Oil & Gas beschikt over een unieke technologie met een potentieel significante impact op de offshore industrie. De ultra-lichte, roestvrije buissystemen kunnen de kosten van een aantal toepassingen flink verlagen en nieuwe toepassingen mogelijk maken. Airborne Oil & gas is gebouwd op een fundamenteel begrip van alle aspecten van composieten, terwijl hun management goed is aangesloten bij de olie- en gasindustrie.”

Over Airborne Oil & Gas

Airborne Oil & Gas ontwerpt en produceert monolitische thermoplastische composieten buizen voor de meest veeleisende toepassingen in de offshore olie- en gasindustrie. Deze zijn veel lichter dan staal en volledig vrij van corrosie, waarmee een aantal bestaande problemen kunnen worden opgelost en een aantal nieuwe toepassingen mogelijk worden gemaakt. Vooral voor productie van bronnen op meer dan 2 km waterdiepte kan de Airborne Oil & Gas technologie van doorslaggevende betekenis zijn.

Airborne Oil & Gas heeft de afgelopen maanden een aantal orders in de wacht gesleept van toonaangevende klanten, voor een gevarieerd aantal offshore toepassingen, zoals pipeline pre-commissioning, well intervention en transport van olie- en gasproducten. Het bedrijf maakt de geavanceerde buizen via een gepatenteerd proces in haar gloednieuwe fabriek in IJmuiden, waar thans 110 hoogopgeleide mensen werken.

Over Shell Technology Ventures

Shell Technology Ventures is de venture capital tak van Shell. Het in 2013 opgerichte fonds beoogt de komende jaren enkele honderden miljoenen dollars te investeren in opkomende technologiebedrijven wereldwijd. Shell Technology Ventures investeert in bedrijven die zich bezighouden met energie, om de ontwikkeling en toepassing van nieuwe technologieën die iets kunnen toevoegen aan Shell te versnellen. In die hoedanigheid is Shell Technology Ventures investeerder en partner om veelbelovende technologieën commercieel succesvol te maken.

Airborne Oil & Gas B.V.
Monnickendamkade 1
1976 EC IJmuiden
The Netherlands
airborne-oilandgas.com

 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development