Havenpenning voor Kees Jan Hendriks tijdens historisch Havengildediner

Tijdens het extra feestelijke 69e Havengildediner op vrijdag 29 november in Hotel Okura heeft Kees Jan Hendriks, directeur van een van de oudste bedrijven in de Amsterdamse haven, de Havenpenning ontvangen van Amports, de regionale promotieorganisatie voor de zeehavens aan het Noordzeekanaal. Hendriks ontving de eervolle prijs uit handen van voorzitter Frans Baud voor zijn verdiensten en betrokkenheid bij de Amsterdamse havenregio. Het positieve bericht over de definitieve aanleg van de nieuwe zeesluis en de aanwezigheid van Minister-President Mark Rutte maakten het havengildediner 2014 tot een historische bijeenkomst. 

De Havenpenning wordt jaarlijks uitgereikt aan een ondernemer of bestuurder die een positieve bijdrage heeft geleverd aan de Amsterdamse havenregio. En dat kan over de directeur van C.J. Hendriks Expeditie- en Veembedrijf zeker worden gezegd. Baud: “Kees Jan Hendriks richt zich niet alleen op zijn eigen bedrijf. Hij kijkt verder dan dat. Hij zoekt naar de verbinding tussen de havengemeenschap en de stad Amsterdam. En heeft onderwijs en ontwikkeling hoog in het vaandel staan.”

De avond stond verder voor een groot deel in het teken van een ander feestelijk onderwerp: de komst van de zeesluis. Onlangs ging de Amsterdamse Gemeenteraad akkoord met de investering voor de versnelde en vergrote aanleg van de sluis. Baud ging daar in zijn speech uitgebreid op in en roemde de samenwerking en energie waarmee iedereen heeft gewerkt aan dit positieve resultaat en het strategische en economische belang van de sluis voor de havenregio. “Van de lading die hier aankomt, wordt meer dan de helft (57%) in onze regio verwerkt. Dat zorgt voor inkomsten en arbeidsplaatsen in onze regio.” Volgens Baud, die in het dagelijks leven directeur is van logistiek dienstverlener KVSA in IJmuiden, is het belangrijk om aan de license to operate te werken. “Investeren in innovatie, duurzaamheid en draagvlak zijn daarin sleutelwoorden. En dat doen onze leden. Wij laten als Amports graag het creatieve ondernemerschap van onze leden zien.”

Op het Havengildediner sprak ook minister president Mark Rutte te midden van zo’n 500 havenondernemers, politici en bestuurders uit het Noordzeekanaal-gebied en de rest van Nederland: Hij ging onder andere in op de positieve reacties die hij ontvangt op zijn buitenlandse handelsmissies als het over de Nederlandse havens gaat, en sprak over ‘ondernemerschap en handelsgeest’. “Onze havens zijn goed voor 36 miljard van de Nederlandse inkomsten. Dat is 6% van alles wat we in Nederland verdienen. En dat komt mede door de hoge kwaliteit van onze dienstverlening, logistiek en infrastructuur.” En hij noemde het belang van samenwerken: “In het buitenland ziet men de havens van Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen als één. Dat maakt het logisch om nóg meer samen te werken. Ook vroeg Rutte aandacht voor de belangrijke opgave om de vele vacatures in de haven te vervullen. Hij riep het aanwezige publiek op om daar extra aandacht aan te besteden: “Zorg dat je aan jongeren laat zien hoe geweldig het is om in die haven te werken.” Cheque voor Emma at Work

Er was ook zoals altijd op het Havengildediner een moment voor de Stichting Emma at Work. De stichting spant zich in om jongeren met een chronische ziekte aan werkervaring te helpen. Dertje Meijer, CEO van Havenbedrijf Amsterdam NV vertelde hoe belangrijk zij het werk van de stichting vinden: “Wij vinden het belangrijk om te investeren in mensen. We zamelen geld in en roepen bedrijven op om werkplekken beschikbaar te stellen. En dat gaat steeds beter. In het afgelopen jaar waren dat maar liefst 38 bedrijven.” Zij overhandigde namens het havenbedrijfsleven en Havenbedrijf Amsterdam NV een cheque van 52.500 euro aan prof. Hugo Heymans, voormalig directeur en kinderarts van het Emma Kinderziekenhuis/AMC in Amsterdam en initiatiefnemer van Emma at Work.

 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development