Beverwijk mkb-vriendelijkste gemeente van Noord-Holland

Beverwijk is door ondernemers verkozen tot meest mkb-vriendelijke gemeente van Noord-Holland. Burgemeester Freek Ossel ontving de prijs vandaag uit handen van voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland tijdens een bijeenkomst van ondernemersvereniging IJmond op de DFDS-boot in IJmuiden. 

 

Beverwijk neemt de wisseltrofee voor de mkb-vriendelijkste gemeente over van Amstelveen, dat de titel twee jaar geleden in de wacht sleepte. Schagen en Drechterland zijn geëindigd op de tweede en derde plek. “Beverwijk heeft zich de laatste jaren van haar goede kant laten zien”, zegt regiodirecteur Fabian Nagtzaam van MKB Noord-Holland. “De politici en ambtenaren zijn vaak in gesprek met hun ondernemers en vertegenwoordigers, zoals Ondernemersvereniging IJmond en MKB Noord-Holland, om het lokale beleid mkb-proof te maken. Dat wordt duidelijk gewaardeerd.”

Opmars

Dat Beverwijk de afgelopen jaren niet heeft stilgezeten bewijst de opmars op de ranglijst van de mkb-vriendelijkste gemeente van Noord-Holland: van plek 49 naar plek 18 en dit jaar dus de nummer 1. “Het laat zien dat de gemeente jaren geleden ver van haar ondernemers afstond, maar inmiddels juist dichtbij hen is komen te staan. Een compliment voor alle betrokkenen is dan ook op zijn plaats”, vindt Nagtzaam. Beverwijk scoort in het onderzoek met name goed op communicatie en beleid en op het onderdeel lokale lasten; ondernemers vinden dat zij op dat punt waar krijgen voor hun geld. Op het onderdeel imago scoort Beverwijk een stuk minder, maar dat wordt weer gecompenseerd door de tevredenheid onder de ondernemers over de gemeente.

Stimulans

De verkiezing mkb-vriendelijkste gemeente is een initiatief van MKB-Nederland, uitgevoerd door onderzoeksbureau LexNova met steun van Flynth. De tweejaarlijkse prijs, die voor de vierde keer wordt uitgereikt, dient als stimulans voor gemeenten om zich actief in te zetten voor een beter mkb-beleid. Het is feitelijk een grootschalig onderzoek naar het lokale ondernemersklimaat, waarin ondernemers zich onder meer uitspreken over het beleid in de gemeente, de communicatie vanuit de gemeente en de hoogte van de lokale lasten. In totaal hebben ruim 21.000 ondernemers aan het onderzoek meegewerkt, waarvan bijna 2.300 in Noord-Holland.

MKB-Nederland maakt vanaf vandaag tot begin november de twaalf provinciale winnaars bekend. Welke van die twaalf zich de mkb-vriendelijkste van heel Nederland mag noemen, brengt de ondernemersorganisatie volgende maand naar buiten. Er is dan ook een aparte prijs voor de beste grote gemeente. Nieuw dit jaar is dat er ook een prijs is voor de meest mkb-vriendelijke provincie.

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development