Campagne Goed op weg open voor alle bedrijven

IJmond Bereikbaar is in 2014 samen met tien bedrijven de campagne ‘Goed op weg’ gestart. De campagne is erop gericht om het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer te stimuleren en zo de bereikbaarheid én de luchtkwaliteit in de IJmond te verbeteren. Het enthousiasme onder de deelnemers is groot. Vanaf april gaat de campagne open voor andere bedrijven. Aanmelden hiervoor kan nog steeds. 

De campagne is gericht op het fietsen en het openbaar vervoer. Medewerkers die tenminste een keer per twee weken de auto laten staan en voor het woon-werkverkeer kiezen voor de fiets krijgen een vergoeding voor elke gefietste kilometer.

Extra pont

Om het fietsen nog aantrekkelijker te maken, vaart sinds 23 maart op werk-dagen tussen 6.30-9.30 uur en tussen 14.00-18.00 uur een extra pont van Velsen-Noord naar Velsen-Zuid. In plaats van elke 20 minuten kunnen reizigers nu elke 10 minuten overvaren. De pont gaat varen op een schonere brandstof. In plaats van diesel varen beide ponten straks op Gas-To-Liquidbrandstof (GTL). Dit verbrandt schoner dan diesel en produceert daardoor minder vervuilende uitstoot en minder zwarte rook.

IJmond Shuttle

Een van de maatregelen om het openbaar vervoer aantrekkelijker te maken, is de inzet van de IJmond shuttle. Bedrijventerrein in de IJmond zijn moeilijk bereikbaar met het OV. De shuttle speelt hier goed op in. De shuttle is gratis en stopt voor de deur van het werk en haalt ze daar ook weer op. Op dit moment rijdt de shuttle tussen station Beverwijk en bedrijventerrein de Pijp. Vanaf april stopt de shuttle ook op andere bedrijventerreinen. De reizigers van de shuttle zijn dan ook allemaal positief. Voorwaarde om in te stappen is dat het bedrijf deel neemt aan de campagne ‘Goed op weg’.

Ook meedoen?

Wilt u deelnemen aan de campagne? Meedoen is heel eenvoudig. We vragen u enkel tijd vrij te maken en de belofte te maken om uw medewerkers te stimuleren met het OV of de fiets te gaan. Kijk voor meer informatie op www.ijmondbereikbaar.nl. U kunt zich hier ook inschrijven. Wij nemen contact met u op en leggen u graag uit hoe het programma werkt.

Samenwerking met Rijkswaterstaat In IJmond Bereikbaar komen de belangen van de ondernemers en de IJmondgemeenten samen. IJmond Bereikbaar werkt samen met Rijkswaterstaat om alle maatregelen uit te voeren die de verkeersdrukte vermindert en zo ook de luchtkwaliteit verbetert. Zo kunnen we dus samen de IJmond Bereikbaar houden. Dit is nu van belang maar tijdens de renovatie van de Velsertunnel zal de IJmond moeilijker bereikbaar zijn. Daarom is het belangrijk om nu al te beginnen om mensen te informeren over de mogelijke alternatieven, zodat we in 2016 niet voor verrassingen komen te staan.

Kijk ook eens op: 

www.odijmond.nl

 

 

 

 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development