PBB Zijlstra Accountants en Adviseurs: What’s in the name?

Na een organisatorische fusie in 2013 tussen PBB accountants in Zaandam en Zijlstra & Partners belastingadviseurs in Beverwijk treden de fusiepartners per 1 januari 2015 onder een nieuwe naam en een nieuw gezicht naar buiten. De nieuwe organisatie heet voortaan PBB Zijlstra accountants & adviseurs (PBBZ). De nieuwe combinatie is actief vanuit vestigingen in Zaandam en Beverwijk. Tevens zal onder de naam MKB Digit een nieuwe dienstverlening worden aangeboden. Op 5 januari jl. is de nieuwe naam, huisstijl en website geïntroduceerd.

PBB accountants en adviseurs vond haar oorsprong begin jaren zestig in Zaandam en richtte zich daarbij voornamelijk op het Zaanse MKB. Zijlstra & Partners belastingadviseurs (vh administratiekantoor Reimes), was sinds de jaren 70 al actief op het gebied van accountancy en belastingadvies in de regio IJmond. Het feit dat de fusiepartners complementair aan elkaar zijn schept volgens de directie nieuwe kansen. Niet alleen kan het dienstenpakket verbreed worden, maar het dienstenpakket sluit nu nog beter aan op de klantbehoefte en toekomstige ontwikkelingen. Verder wil PBB Zijlstra meer ruimte creëren voor persoonlijke dienstverlening en de focus op het werkgebied Zaanstreek en de IJmond aanzienlijk vergroten.

MKB Digit: dienstverlening gericht op integraal managen van bedrijfsprocessen

Ronald Moolenaar en Marcel van der Vight zijn als twee van de zes partners van PBBZ verantwoordelijk voor het opzetten van de nieuwe business unit MKB Digit. Ronald Moolenaar: “Veelal moeten MKB ondernemers voor de verschillende bedrijfsprocessen met meerdere softwaretools werken. Of ze werken wel met een integraal softwarepakket dat niet speciaal is af te stemmen op de specifieke wensen van de ondernemer. MKB Digit wil, als nieuwe business unit van PBBZ, inspelen op de groeiende behoefte van ondernemers om  alle bedrijfsprocessen vanuit een systeem te kunnen vastleggen en beheren.” De basis voor de dienstverlening van MKB Digit is OEplus: een open source ‘plug and play’ applicatie die standaard functioneert als financieel administratiepakket. Ronald Moolenaar: “Deze ‘plug and play’ applicatie kan gekoppeld worden aan apps voor bijvoorbeeld CRM toepassingen, voorraadbeheer, projectmanagement, kassa en logistiek. Maar ook voor het beheer van websites en webshops zijn er apps beschikbaar. Alle apps zijn naar eigen inzicht in te richten en zo te vormen tot een op maat gesneden integrale oplossing voor het managen van alle bedrijfsprocessen. MKB Digit adviseert  ondernemers over alle toepassingsmogelijkheden van OEplus, maar is ook gespecialiseerd in het inrichten en implementeren van OEplus.”

PBB Zijlstra zet KvK spreekuur voort

Tot voor kort konden (startende) ondernemers met hun vragen terecht bij de Kamer van Koophandel, tijdens ket KvK spreekuur. Het betrof niet alleen kleine vragen, maar ook vaak complexere accountancy vraagstukken. Bijvoorbeeld over de wet- en regelgeving, het opzetten van een bedrijfsadministratie, of rechtsvormen. De fusiepartners van PBBZ verzorgde al vele jaren op verzoek van de Kamer van Koophandel de vaktechnische invulling van dit initiatief. Echter heeft de KvK dit initiatief na de reorganisatie stop gezet. “Dit tot spijt van vele (startende) ondernemers”, volgens PBBZ partner Marcel van der Vight. “Uit de vele spreekuren die wij afgelopen jaren verzorgden bleek dat er een grote behoefte is bij (startende) ondernemers aan een praktisch en vrijblijvend advies. Daarom hebben wij besloten deze activiteit voort te zetten. Vanaf 5 januari (2015) organiseren wij tegen een kleine bijdrage vanuit onze vestiging in Zaandam elke eerste maandagochtend van de maand (van 8.00 tot 12.00 uur) en elke eerste woensdagavond van de maand (van 17.00 tot 21.00 uur) het Accountants spreekuur KvK. Iedereen die geïnteresseerd is, dus ook uit de IJmond, kan zich hiervoor telefonisch aanmelden bij ons secretariaat in Zaandam (075 616 46 73). Meer informatie kan men vinden op onze website pbbz.nl.

www.pbbz.nl

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development