Nieuwe portal voor technische opleidingen en innovatie: Techport.nl

Voor alle ondernemers, jongeren, ouders, docenten en schoolbestuurders die vragen hebben over technisch onderwijs, carrièremogelijkheden en innovatie, is er nu een nieuwe website. ‘Op de portal Techport.nl informeren wij over vele onderwijsactiviteiten, innovatieprogramma’s en studiekeuzemogelijkheden of verwijzen we door naar andere sites’, vertelt Erik de Mink van Techport. 

Met de lancering op 12 maart j.l. van de website hopen de initiatiefnemers bedrijven, leerlingen en scholen op het gebied van techniek nader tot elkaar te brengen. ‘Techport.nl geeft toegang tot informatie over de vier actielijnen van de Techniek Campus by Techport: Kiezen voor Technologie, Leren in de Techniek, Werken in de Techniek en Innoveren’, legt De Mink uit.

Duidelijk beeld

Kiezen voor technologie begint met een duidelijk beeld van wat ‘technologie’ of ‘techniek’ is en wat je ermee kunt doen. Veel jongeren én hun ouders hebben dit beeld onvoldoende. Daarom zetten basisscholen, scholen voor voortgezet onderwijs en bedrijven zich in voor uitdagend techniekonderwijs voor alle jongeren van 4 tot 18 jaar. Vaardigheden als samenwerken, ondernemen, problemen oplossen en leiderschap staan hierbij centraal.

Imagoverbetering

‘Het imago van techniek is niet heel erg goed. Veel kinderen en ouders denken dat je bij techniek alleen maar zwarte handen krijgt’, legt De Mink uit. ‘Maar in een operatiekamer van een ziekenhuis of in de financiële wereld zijn er bijvoorbeeld ook technici nodig. Dat weten veel mensen niet. Via activiteiten van de Techniek Campus en de nieuwe website proberen we dit beeld bij te sturen.’ De nieuwe site is tevens bedoeld voor het onderwijs en bedrijfsleven. ‘Scholen en ondernemingen weten namelijk niet altijd wat er in de eigen regio gebeurt. Op Techport.nl kunnen zij alles vinden wat er per regio op technisch gebied speelt.’

Samenwerking

De portal is een initiatief van de stichting Techniek Campus IJmond, stichting Techno Challenge en het Expertisecentrum Wetenschap & Techniek. ‘Wij werken samen met Jet-Net Junior, de TechniekRaad NH en de provincie Noord-Holland’, zegt De Mink. ‘Bedrijven, verenigingen, stichtingen en andere organisaties, die zich bezighouden met Wetenschap & Techniek in het onderwijs, kunnen zich bij ons aansluiten. Alleen samen bieden we leerkrachten en ondernemers het beste overzicht van wat er voor handen is op gebied van Wetenschap & Techniek en de samenwerking tussen bedrijven, het onderwijs en andere organisaties.’

Kalender

Vanuit de regio Techport organiseren de samenwerkende partijen evenementen, onderwijsprogramma’s, scholencompetities, seminars, beurzen en innovatiebijeenkomsten. Wanneer deze worden gehouden, kunt u op Techport.nl bij de kalender vinden. ‘Volg ons ook via Facebook en Twitter. Via deze social media communiceren we ons nieuws’, besluit De Mink.

Meer weten?

Kijk op www.techport.nl

 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development