IJmond Werkt Winnaar Budget Broodjes

Extra hard werken na winnen IJmond Werkt! Award

Een week na het binnenslepen van de IJmond Werkt! Award beginnen Marjan Steenbergen en haar man Henk de dag extra vroeg. Naast de eeuwige roem en publiciteit die het winnen van de award voor de sociaalste werkgever van de regio met zich meebrengt, is het drukker dan anders in de broodjeszaak aan de Rietlanden in Beverwijk. ‘We merkten het al nadat de nominatie net bekend was, het was herfst­vakantie en dan is het meestal wat rustiger maar we zagen ineens een hoop nieuwe gezichten. Na de uitreiking op 13 november was het helemaal druk, naast de bezoeken van journalisten, wethouders en buren die een bloemetje kwamen brengen! Een mooie bijkomstigheid naast de waardering van de award!’, aldus een immer stralende Marjan.

Tweeëneenhalf jaar geleden begon het echtpaar de broodjeszaak in Beverwijk, nadat Marjan het plan van Henk om een camping in Tsjechië te starten van de baan had geveegd. ‘Is dit niks voor ons?’, wees ze op een advertentie in de krant waarin franchisenemers voor Budget Broodjes werden gezocht. Het stel trok de stoute schoenen aan en startte hun eigen zaak in Beverwijk, een gewaagde stap met hun 50+. Maar het is in hun ogen hun enige kans om nog aan de bak te komen, nadat talloze sollicitaties vanwege hun leeftijd op niets uitlopen. Personeel werven ze via IJmond Werkt!, juist omdat ze mensen die lastig aan het werk komen een kans willen bieden.

In de picture

De rest is historie, de zaak loopt goed en ze bieden verschillende personen via IJmond Werkt! een plek. Zoals Rosanna, alleenstaande moeder voor wie de werktijden van de broodjeszaak perfect aansluiten bij de schooltijden, en chauffeur Dirk, die tot z’n grote verbazing op z’n 59e werd aangenomen. Ook mensen uit het doelgroepregister en vanuit de Wajong krijgen een kans bij Marjan en Henk en daarmee spelen zij zich in de picture om kans te maken op de IJmond Werkt! Award.

Een zeer terechte winnaar

Met haar goudeerlijke voorkomen in de bedrijfsfilm steelt Marjan de harten van de aanwezigen en zij stemmen dan ook massaal op Budget Broodjes. Een zeer terechte winnaar vonden ook collega genomineerden Microtechniek en Etos / Olympia, die de prijs beiden van harte gunden aan Marjan en haar team. U vindt Budget Broodjes aan de Rietlanden 5 in Beverwijk. Wilt u kans maken op de IJmond Werkt! Award in de toekomst? Neem contact op met de adviseurs van ons WerkgeversServicePunt en bekijk de mogelijkheden! De adviseurs zijn elke werkdag rechtstreeks te bereiken op telefoonnummer 088 – 501 91 91, mailen kan ook: info@wspteam.nl, meer informatie op www.wspzuidkennemerlandenijmond.nl

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development