Grootschalig verduurzamen en voorbereiden op wetgeving

Samen zorgen voor een energiepositief bedrijventerrein en tegelijkertijd de mogelijkheid krijgen u voor te bereiden op veranderende wetgeving. Ondernemers op bedrijventerrein De Pijp hebben de kans zich aan te sluiten bij het GreenBiz-project De Pijp Energiepositief. Het officiële startschot wordt gegeven door GreenBiz De Pijp, wethouder Haydar Erol van gemeente Beverwijk, wethouder Floor Bal van gemeente Velsen en Piet Meijer van Meijer Energie- en Milieumanagement op donderdag 27 september en dinsdag 2 oktober in de Skybox van Daalimpex.
Hoe het begon: Kagerweg Energiepositief

Het Energiepositief-project startte vorig jaar juni op bedrijventerrein Kagerweg/Wijkermeer en inmiddels zijn daar meer dan 30 ondernemers bij aangesloten. Meerdere ondernemers hebben geïnvesteerd in duurzaamheids-maatregelen en zien de resultaten terug op hun energierekening. Een voorbeeld: met ledverlichting wordt al meer dan 100.000 kWh per jaar bespaard. Ook wordt er inmiddels meer dan 50.000 kWh per jaar opgewekt met zonne-energie.

Aan de slag

De Pijp Energiepositief zorgt voor resultaten door een combinatie van energiebesparing en opwekking van duurzame energie. Bij deelname aan het project is de eerste stap het laten doen van een energieonderzoek door Meijer Energie- en Milieumanagement. Voor dit onderzoek hoeft de ondernemer slechts € 300,- zelf te betalen. Omgevingsdienst IJmond vult het bedrag met behulp van de HIRB-subsidie aan.

Voldoen aan en voorbereid zijn op wetgeving

Uit het energieonderzoek komen adviezen voor het treffen van duurzaamheidsmaatregelen die op de branchegerichte Erkende Maatregelen Lijsten staan. Door de adviezen op te volgen, voldoet uw onderneming direct aan de verplichtingen van de overheid in het kader van de Erkende Maatregelen, zoals vernoemd in het Activiteitenbesluit. Nog een voordeel van uw deelname aan het project De Pijp Energiepositief is dat u na het treffen van maatregelen bent voorbereid op de nieuwe regelgeving: de informatieplicht ofwel de Omgekeerde Bewijslast. Vanaf volgend jaar dienen ondernemers zelf een melding te doen van de duurzaamheids-maatregelen die ze hebben getroffen, dankzij deelname aan De Pijp Energiepositief heeft u de meeste informatie al bij elkaar verzameld en kost de melding u minder tijd.

Aanmelden

U bent van harte welkom op donderdag 27 september of dinsdag 2 oktober voor de ontbijtbijeenkomsten in de Skybox van Daalimpex, inloop 07.30 uur. Het programma en aanmelden kan op www.greenbizijmond.nl/aanmelden-energiepositief. Meer informatie vindt u op www.greenbizijmond.nl/depijpenergiepositief. Interreg Ports Energy and Carbon Saving Het gebied Kagerweg/Wijkermeer en De Pijp is het terrein waar het Interreg-project Ports Energy and Carbon Savings plaatsvindt. Dankzij het EU-programma Interreg 2 Zeeën kan Omgevingsdienst IJmond de verduurzaming van het havengebied in de gemeenten Beverwijk en Velsen versnellen met onder andere het ontwikkelen van een LEM-platform. Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) ondersteunt dit project, net als de Provincie Noord-Holland. Meer informatie hierover vindt u op www.odijmond.nl/interregpecs.

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development