Kenniscarrousel

Kenniscarrousel zakelijke dienstverlening groot succes

Het cluster Zakelijke Dienstverlening van de OV IJmond heeft 5 juni jl. een succesvolle bijeenkomst gehouden. Tijdens deze Kenniscarrousel hebben circa 100 OV IJmond-leden via vijf interessante workshops hun zakelijke kennis kunnen delen en bijspijkeren.

Ondernemers Vereniging IJmond kent een negental brancheclusters. Vanuit de overkoepelende organisatie worden deze clusters geënthousiasmeerd om interessante activiteiten te ontplooien. Onder het verenigingsmotto ‘verbinden, behartigen, netwerken en kennisdeling’ bleek de door het cluster Zakelijke Dienstverlening opgezette Kenniscarrousel een schot in de roos.

Ruben Uitendaal (ING), Simone Teerling (ABN AMRO), Frida Robben (Robben Consulting), Ferry Oostmeijer (Reis & Zo), Ad Hendrikse (Finance Partners) en Marco Tetteroo (Kredietunie Kennemerland) hadden samen met Ingrid Schuijt (secretariaat OV IJmond) een mooi programma in elkaar gedraaid. In de IJmuidense Felison Terminal kon elke aanwezige drie van de vijf gegeven workshops volgen. Zo brachten Tanger Advocaten en Spectrum Advocaten het actuele onderwerp van de nieuwe privacywet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) ter sprake. Tijdens deze workshop werd middels praktische tools duidelijk hoe je als ondernemer kosten kunt besparen en boetes kunt voorkomen.

Frisse blik

Terwijl Inventheon en Careworx de aanwezige ondernemers een frisse blik op hun personeelsbeleid gaven, verzorgde stemcoach Anita Sanders een workshop over de stem als krachtig hulpmiddel in communicatie. De stem kun je immers gebruiken om mensen mee te krijgen, problemen op te lossen en zelfs de gezondheid te stimuleren.

Axians en Braincap zorgden voor een mooi één-tweetje. Terwijl Axians liet zien hoe je grip kunt houden op de vaak explosief groeiende hoeveelheid data binnen bedrijven, legde Braincap vervolgens de nadruk op digitale veiligheid. Zo werd het de workshoppers snel duidelijk hoe een hacker te werk gaat, hoe makkelijk het is om gehackt te worden, maar ook hoe je jezelf er succesvol tegen kunt beschermen.

Als laatste workshop gaven Witteveen Officeprojects en De Fit Groep aan waarom het geweldig is om de bezem te halen door bestaande bedrijfsprocessen. In een pop-up kantoor van de toekomst stond een serious gaming-sessie van een half uur op het programma. Hierbij werd inzicht geboden op nieuwe manieren van samenwerken.

Alle aanwezige ondernemers waren enthousiast over de opzet van de workshops en de geboden variëteit. Vele ogen zijn geopend en het bewustzijn is aangescherpt op veler gebied. Dat de middag werd afgesloten met een geanimeerde netwerksessie en een rondvaarttocht, was de kers op de taart.

Meer informatie?
www.ovijmond.nl

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development