OV IJmond en Tata steel organiseren politiek debat rond Provinciale Statenverkiezing

Op 18 maart a.s. vinden de verkiezingen voor de Provinciale Staten plaats. De IJmondiale ondernemers kunnen op voorhand de lijsstrekkers van de zeven grootste partijen van de provincie Noord-Holland aan de tand voelen. Op 5 maart organiseert de OV IJmond namelijk een politiek café, waarbij u in het congrescentrum van Tata Steel mag mee debatteren.

De Ondernemersvereniging IJmond organiseert vaker politieke debatten. Zeker als er nationale of gemeenteraadsverkiezingen zijn, is de animo groot. ‘Normaal gesproken doen we dit niet als er verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn. Dat leeft meestal niet zo’, legt Ton van der Scheer, voorzitter van de Ondernemersvereniging IJmond, uit. ‘Maar nu is dat anders. De verkiezing voor de Provinciale Staten wordt immers gezien als een graadmeter voor de landelijke politiek. Daarom hebben we besloten om samen met Tata steel ook nu een politiek debat te houden.’

Interactie

Donderdag 5 maart is de Brederodezaal van het congrescentrum van Tata Steel in Velsen-Noord gereserveerd voor deze verbale ontmoeting tussen politici en ondernemers. De inloop is vanaf 19.30 uur. Om 20.00 uur start het debat dat tot ongeveer 21.30 uur zal duren. Gespreksleider van de avond is Peter van der Geer. Deze ervaren interviewer zal de politieke kopstukken ondervragen en voor interactie met de zaal zorgen.

Prikkelen

Politieke thema’s die de IJmond en haar ondernemers raken, dienen als gespreksstof. ‘We zullen met opzet voor regionale gespreksthema’s kiezen’, geeft Van der Scheer aan. ‘Voor elk thema kiezen wij een prikkelende stelling, waardoor er direct een leuke discussie ontstaat. Neem bijvoorbeeld het thema van windmolens op het land. Daar is veel over te doen. Dat is een interessant onderwerp voor een debat. Maar ook zaken als de Fast Flying Ferry en het milieu zijn potentiële gespreksthema’s.’

Aanmelden

Als u aanwezig wilt zijn bij het debat, bent u van harte welkom. Meld u vooraf wel graag even aan door het formulier in te vullen op:

www.ovijmond.nl/politiek-debat

 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development