Vaste basisplaats voor Telstar@Work op Sportpark Schoonenberg

De pilot Telstar@work is om­gezet naar een vast project van IJmond Werkt! en daarmee werd ook de vraag naar een mooi kantoor actueel. Geheel op z’n Telstars is het gebouwtje waar normaal de jassen van de stewards hingen te drogen (ook wel spottend het vogelhuisje genoemd) omgetoverd tot een prachtig kantoor.

De verf werd gedoneerd door Rigo, het tapijt door Evert de Ronde, vriend van projectleider en jobcoach Bart ten Napel, het zithoekje werd gescoord bij Noppes kringloopwinkels en de bureaus werden door IJmond Werkt! geleverd. Een afbeelding van een stralende Pippi Langkous met daaronder de tekst ‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’ verwelkomt bezoekers in het halletje. Deze laatste werd mogelijk gemaakt door Jeff Folkerts van Nttl IJmuiden.

Telstar@Work startte in oktober 2016 en inmiddels hebben van de 40 deelnemers 35 personen na het begeleidingstraject bij het voetbalstadion een baan gevonden. Vanwege dit succes besloot de gemeente Velsen de pilot om te zetten naar een vast project, het budget te verdubbelen zodat er een meewerkend voorman ingezet kan worden en de doelgroep uit te breiden met statushouders en vroegtijdige schoolverlaters. Zij kunnen vanaf volgend seizoen geselecteerd worden voor een werkervaringsplek bij het stadion of Ship.

Iris

De openingshandeling werd verricht door commer­cieel directeur Steef Hammerstein van SC Telstar. ‘Het bekendste voorbeeld van het succes van Telstar@Work is Iris. Zij is een soort ambassadrice van het project. Ze stapte binnen met de woorden dat ze niet van voetbal hield en geen horecawerk kon doen, maar dat het haar wel leuk leek hier te werken. De maandag daarop kon ze beginnen. Inmiddels is ze telefoniste en receptioniste, zit ze om de week op de tribune en is ze niet meer weg te denken hier.’ Nadat hij de doelstelling voor volgend jaar (50 uitstromers) bekend had gemaakt was het tijd om het lint door te knippen en het vernieuwde onderkomen officieel te openen.

www.sctelstar.nl

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development