‘Ben is echt een toevoeging voor mijn bedrijfsvoering’

Beiden hebben een flink verleden bij IJmond Werkt!: Ben Kruisselbrink werkte via de sociale werkvoorziening 18 jaar op de financiële administratie bij IJmond Werkt!. Esther van Amersfoort werkte 8 jaar voor IJmond Werkt! op diezelfde administratie. Een aantal jaar geleden begon Esther voor zichzelf met haar eigen administratiekantoor, naast haar baan bij IJmond Werkt!

Ruim een jaar geleden waagde ze de stap om helemaal voor zichzelf te gaan. Kort daarop benaderde ze haar oude werkgever: “Ik wil Ben hier op kantoor!”. Voor Ben kwam deze vraag op een gunstig moment; omdat steeds meer medewerkers van IJmond Werkt! via detachering aan het werk zijn, was er voor Ben steeds minder werk, tijd om zelf gedetacheerd te worden! Ben startte met een proefmaand. Van beide kanten beviel het goed, de uren werden steeds uitgebreid en inmiddels werkt Ben 18,5 uur verdeeld over 4 dagen bij Cijfermeester Wijk aan Zee.

Ben boekt de in- en verkopen en verwerkt bonnen in het geautomatiseerde boekhoudsysteem. “Ik vond het in het begin wel spannend, al het nieuwe is natuurlijk spannend, maar het scheelde heel erg dat ik Esther al goed kende. Het werk is hier meer geautomatiseerd dan op het hoofdkantoor van IJmond Werkt!, dat werkt wel erg prettig, geen stapels papieren op je bureau. Ik voel me op deze plek eigenlijk nuttiger, dit is toch een ‘echte’ baan.”

Esther is op haar beurt blij met Ben. “Ik wist van tevoren al wat ik aan Ben zou hebben, hij werkt secuur en ik kan ‘m volledig vertrouwen. Het was voor mij logisch om IJmond Werkt! te benaderen. Natuurlijk is het voor een bedrijf in de kinderschoenen als de mijne financieel gunstig, maar je moet ook niet denken dat je voor een duppie op de eerste rang zit als je personeel via IJmond Werkt! werft. Natuurlijk is het mooi dat je nu kunt zeggen dat je ‘maatschappelijk verantwoord onderneemt’, maar wat belangrijker is, is dat je er ook echt iets aan hebt. Ben is echt een toevoeging voor mijn bedrijfsvoering. Dat is ook meteen mijn tip aan werkgevers die de stap om IJmond Werkt! te bellen nog moeten nemen: ga uit van het positieve, bedenk vooral niet van tevoren wat er allemaal mis kan gaan, dat heeft geen zin.”

Wilt u ook een gemotiveerde werknemer via IJmond Werkt!?

Neem voor meer informatie over de wijze waarop u uw vacatures in kunt vullen contact op via
088–5019191.
WerkgeverServicePunt IJmond
Stationsplein 48a Beverwijk
info@wspteam.nl
www.wspteam.nl

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development