Derde editie van het Bites & Beats festival

Op zondag 23 augustus vindt de derde editie van het succesvolle Bites & Beats festival plaats op Slot Assumburg in Heemskerk. Van 12.00 – 21.00 uur kunt u komen genieten van culinaire hapjes en sfeervolle beats.

Het Bites & Beats festival wordt georganiseerd door de Junior Chamber International (JCI) IJmond. Ook wel bekend als de Junior Kamer IJmond. Dit netwerk van enthousiaste ondernemende mensen uit de IJmond heeft weer een sfeervol en culinair spektakel voor u samengesteld. Ramon Bakker, voorzitter Bites & Beats, vertelt IJmondiaan: ‘Er is een onwijze vastberadenheid van alle leden om het weer een succes te laten worden. Dat vind ik heel inspirerend.’

Bites
Op het festival zijn zo’n 16 stands aanwezig van onder meer lokale ondernemers die u voorzien van heerlijke en bijzondere hapjes. Deze bites smaken extra lekker omdat een deel van de opbrengst naar het goede doel gaat. Dus schroom niet om nog een extra hapje of drankje te bestellen.

Beats
De beats worden u ook belangeloos aangeboden door lokale bands die de dag aankleden met live muziek en voor sfeer zorgen dooreen mix van verschillende muziekstijlen. Zo kunt u onder meer genieten van de Young Pop Collective, the Barnbees en VanZolder. Daarnaast zijn er ook dansgroepen en andere creatievelingen die voor vermaak zorgen. En organiseert Lions Castricum Heemskerk een eendjesrace, waarvan de opbrengst ook ten goede komt aan het goede doel.

De entree van het festival is gratis. ‘Het eerste jaar hadden we 10.000 muntjes waarmee je consumpties kon kopen. Maar die waren zo op. Het volgende jaar hadden we 25.000 muntjes, maar ook dit bleek niet voldoende. Dus dit jaar hebben we er 50.000!’ legt Ramon uit.

Egon van Hoesel, voorzitter van JCI IJmond, vertelt: ‘De nacht voor het evenement had het weer hard geregend waarna we ’s morgens vroeg besloten stro voor de stands te leggen. Hiervoor ging Ramon met zijn shovel het terrein op. Geluk bij een ongeluk gaf dit juist een te gekke uitstraling! We hebben nog wel tot in de late uurtjes het stro opgeruimd, dat was nog een beste klus.’

Sponsors
Ongeveer 25 – 35 sponsors maken Bites & Beats mede mogelijk. ‘Ik denk dat er weinig van dit soort evenementen zijn in de IJmond waar je zoveel exposure krijgt. En ook onze site en social media worden goed bezocht,’ vertelt Egon. Ook kasteel Assumburg stelt zijn landgoed belangeloos ter beschikking. De entourage van dit landgoed maakt het festival helemaal compleet.

Voor alle sponsors wordt er voor de tweede maal een ‘vrienden van Bites & Beats Borrel’ georganiseerd op vrijdag21 augustus van 16:00 – 21:00 uur. Op kasteel Assumburg kunnen ze met elkaar kennismaken en genieten van wederom lekkere hapjes.

JCI IJmond telt zo’n 25 ondernemende mensen die zich met veel enthousiasme inzetten voor maatschappelijke doelen. Het goede doel van vorig jaar, Stichting ‘Ook voor jou Wonen’, ging naar huis met ruim € 13.500,-. Ook werd Stichting ‘Ons Huis’ flink opgeknapt en juridisch advies op de juiste tijd zorgde ervoor dat de stichting overeind kon blijven. ‘De sportiviteit onderling is heel belangrijk. En wat je leert kun je meenemen in je professionele leven,’ aldus Egon.

Enthousiast geworden? Kom dan op 23 augustus naar Slot Assumburg. Of word ook sponsor van dit ‘spectaculinaire’ event!

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development