Eerste Nationale Zakenvrouwen Congres

Op 29 september zal dit jaar voor het eerst het Nationale Zakenvrouwen Congres worden gehouden op het prachtige Landgoed Waterland in Velsen-Zuid. Spreeksters uit de top van de Nederlandse bedrijfsleven sieren deze dag met lezingen en workshops. Een initiatief dat wordt ondersteunt door OV IJmond.

Op dit exclusieve congres speciaal voor zakenvrouwen figureren namen als Annemarie van Gaal, Marianne van de Water, Dirma Nagelhout, Jane van Vliet tegen het decor van een statig 18e eeuws landgoed. Met nog 23 andere topvrouwen worden talloze onderwerpen belicht over succesvol ondernemen, leiderschap en inspiratie.

Sterke vrouwen maken sterke vrouwen
‘We wilden iets opzetten waar vrouwen elkaar kunnen ontmoeten, inspireren en versterken. Er was in Nederland nog geen evenement van dien aart, maar als vrouwen de koppen bij elkaar steken zie je dat iedereen wil meewerken. Die synergie, die maakt sterk. En daar doen wij het voor,’ vertelt Saskia Post, directeur van Post Verkade Groep en medeorganisator, aan IJmondiaan.

De dag zal bestaan uit twee delen: een middag en een avond. De middag heeft als thema Leiderschap, Motivatie & Inspiratie. De avond staat volledig in het teken van Ondernemerschap: voor eigen rekening en eigen risico. De hele dag zijn er brainstormsessies, netwerkmogelijkheden, interactiviteit en vooral ook lekker eten. ‘We hebben gastvrijheid hoog in het vaandel. Daarom hebben wij alles zeer goed verzorgd, ook op culinair gebied,’ aldus Post.

Vrouwelijke inspiratie
Niets is verplicht tijdens dit congres. Deelnemers kunnen zich van tevoren inschrijven voor workshops en gaan naar huis met praktische tips en tricks voor de dagelijkse praktijk. Ook doen alle deelnemers mee om niet. Het enige doel is elkaar versterken en verrijken. En als dit eerste congres een succes is, zal er zeker een vervolg komen volgend jaar volgens Post. ‘Vrouwen laten zich inspireren door andere zaken dan mannen, in dit opzicht is dit congres anders dan andere. Het wordt daarom ook volledig georganiseerd door vrouwen die veel ervaring en een groot netwerk hebben op dit gebied.’

Doe een Wensboom
Naast interactieve lezingen van topvrouwen is er ook een beursvloer op het ruime voorplein van het landgoed waar bedrijven zich kunnen presenteren en op een ongedwongen manier met elkaar en met gasten in contact komen. Er zijn nog een paar statafels beschikbaar. Ook staat er een Wensboom aan het plein die gevuld zal zijn met ‘goodiebags’ gevuld met vouchers van de aanwezige bedrijven. Iedere gast mag een wens uit de boom meenemen.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor zowel de middag en de avond. Voor kaarten en info kunt u kijken op http://www.nationalezakenvrouwencongres.nl

 

 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development