Fitte werknemers presteren beter

Onderzoek laat zien dat werknemers die regelmatig sporten beter presteren, minder vaak ziek zijn en positiever zijn dan hun niet sportende collega’s.

Mensen met een kantoorbaan zouden tijdens hun werk minstens twee uur per dag van hun stoel af moeten komen.  Dit verkleint het risico op verschillende ziektes, concluderen onderzoekers in het British Journal of Sports Medicine.

Een onderzoek van TNO en PricewaterhouseCoopers concludeert het volgende: als alle werknemers drie keer per week tenminste twintig minuten zich flink in het zweet werken zou dit Nederland op jaarbasis bijna 1 miljard schelen. Zelfs al zou het aantal werknemers dat voldoet aan deze norm met een kwart toenemen, dan zou dat alsnog een winst van 380 miljoen opleveren.

Werk je sterk
Er zijn verschillende manieren om sport in uw bedrijf te integreren. U kunt hierbij denken aan een fietsplan met fiscale ondersteuning of een fitnessvergoeding voor uw werknemers. Daarnaast zijn er verschillende bureau accessoires te koop om u hard aan het werk te zetten achter uw computer.

Het Nederlands Instituut sport en bewegen (NISB) maakte een stappenplan die een leidraad zou kunnen zijn voor uw onderneming om uw personeel te stimuleren meer te bewegen op en na het werk. Op nisb.nl/bravokompas vindt u dit schema.

Ready. Set. Go.
Sporten maakt de geest leeg. Dit geeft meer ruimte voor andere dingen, zoals nieuwe ideeën of die ene invalshoek waar u net naar op zoek was. Door uw gedachten even op iets heel anders te zetten wordt u weer scherp en bent u in staat sneller en efficiënter te werken.

Veel ondernemers gingen u voor. Als u ’s morgens sporten een onderdeel van uw ochtendritueel maakt zult u beter presteren de rest van de dag. Begin de dag met een glas lauw water op de nuchtere maag om uw systeem op gang te krijgen, eet misschien iets lichts en bind die schoenen onder of trek die baantjes in het bijna lege zwembad en u zult merken dat u die dag veel meer voor elkaar krijgt.

 

Voordelen:

–       minder ziekteverzuim

–       minder stress

–       positievere houding

–       minder RSI, burn-out en overspannen klachten

–       betere resultaten

–       fitter, scherper, sneller beslissen

–       betere werksfeer

–       tevredener personeel met grotere betrokkenheid bij het werk

–       positief imago van de organisatie

 

Dit is de top 5 meest populaire bedrijfssporten:

1. Fitness (51%)
2. Hardlopen (22%)
3. Zwemmen (19%).
4. Fietsen en volleybal (17%)
5. Wandelen (14%)

(TNO, trendrapport bewegen & gezondheid 2012).

 

En dan nog dit…

Zit je goed?

  • ga goed rechtop in uw stoel zitten en zet uw voeten stevig en vlak op de grond. Pas uw stoelhoogte aan: uw knieën maken een hoek van iets meer dan 90 graden
  • Uw armsteunen moeten zo afgesteld zijn dat uw ellenbogen erop rusten terwijl uw schouders ontspannen hangen
  • schuif uw stoel tegen het bureau aan en laat het bureaublad aansluiten bij uw armsteunen
  • Wanneer u een normaal toetsenbord en muis gebruikt mag het blad zelfs iets lager: uw polsen kunnen dan recht blijven

 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development