Microtechniek grote winnaar IJmond Onderneemt! Award

Microtechniek is de grote winnaar van de IJmond Onderneemt! Award 2018. Het Beverwijkse bedrijf ontving 13 november jl. in de A9 Studio’s in Uitgeest de onderscheiding voor de meest in het oog springende IJmondialeonderneming. ‘Deze prijs is vooral voor onze medewerkers’, reageerden directeur Ernst Knaapen en projectleider Fred Kooijman zeer verheugd. ‘Want zij hebben het gedaan.’

Het mede door hoofdsponsor Rabobank IJmond mogelijk gemaakte evenement werd voor de negende keer georganiseerd. De IJmond Onderneemt! Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een echt IJmondiaal bedrijf, dat zich op een positieve manier onderscheidt van haar concurrentie en boven het maaiveld uitsteekt. Dit jaar werd met het thema ‘Ondernemen in een disruptieve economie’ goed ondernemerschap beloond. Ook het in Heemskerk, Beverwijk en Zaanstad gevestigde Brantjes Makelaars en Libra Energy (Uitgeest) hadden veel indruk gemaakt op de jury. ‘Want alle drie genomineerde ondernemingen deinen niet mee op de golven. Ze geven juist zelf richting aan hun golf’, gaf juryvoorzitter Leen Wisker het hoge innovatieve karakter binnen de IJmond weer.

Zelf richting geven

‘We hadden dit jaar qua niveau drie winnaars, maar slechts één kan de Award winnen. We beoordelen als jury op elementen als: hoe lang bestaat het bedrijf, hoe is de regionale betrokkenheid, de winstgevendheid, wat is de visie op korte, middenlange- én lange termijn en hoe flexibel is de firma’, legde Wisker uit. ‘Als je kijkt naar ons thema van ‘ondernemen in een disruptieve economie’, woog in onze afweging vooral de factor flexibiliteit mee. Microtechniek blinkt hierin enorm uit. Niet alleen op het gebied van de gigan­tische machines die zij maken en reviseren. Het is bovendien fantastisch dat een IJmondiaal bedrijf in opdracht van ESA meehelpt om Ariane-draagraketten te bouwen voor het lanceren van kunstmanen.’ ‘Geweldig, we hadden het niet verwacht’, vertelden Ernst Knaapen en Fred Kooijman van Microtechniek aan dagvoorzitter Jaap Bond. ‘Deze prijs geeft ons zeker extra energie voor onze grote, nieuwe projecten. Wat onze toekomstige ambities zijn? We willen de komende 40 jaar doorgaan waarmee we bezig zijn en ons verder ontwikkelen. We zijn ons aan het klaar maken voor groei. Wij gaan mee veranderen in de disruptieve economie. En ja, we zijn trots op de door Haprotech Lasopleidingen zeer fraai vormgegeven bokaal. Deze award komt in de vitrine, zodat iedereen die bij ons langskomt hem kan zien.’ Dankzij het winnen van de IJmond Onderneemt! Award is Microtechniek en passant ook genomineerd voor de jaarlijkse ondernemersprijs van de provincie Noord-Holland.

IJmond Werkt! Award

Tijdens het gala werd tevens de IJmond Werkt! Award uitgereikt. Dit is een onderscheiding voor het regionale bedrijf dat zich het beste inzet voor mensen die steun nodig hebben om in hun werk goed te functioneren. Bij de bepaling van de winnaar, mochten alle 250 aanwezige ondernemers middels hun mobiele telefoon meestemmen. Er kon een keuze worden gemaakt uit Etos/Olympia Uitzendbureau, Budgetbroodjes in Beverwijk en het ook hiervoor genomineerde Microtechniek. Na het zien van drie indrukwekkende bedrijfsfilmpjes, stemden de IJmondiale entrepreneurs voor Budgetbroodjes. Het verhaal van onderneemster Marjan Steenbergen, die als werkloze 50+-er nergens meer aan de bak kwam, vervolgens in 2016 haar broodjeszaak begon en ook de alleenstaande moeder Rosanna als werkneemster aannam, maakte veel indruk.

IJmond Duurzaam! Award

De derde en laatste te vergeven ondernemersprijs ging naar de Broedmachine. Deze startplek in Beverwijk ontving de IJmond Duurzaam! Award 2018. Net als mede-genomineerden Flexcorail/E&W Plus en Van der Meij Infra Groen en Veiligheid, heeft de Broedmachine dit jaar op duurzame wijze een nieuwe bedrijfsruimte betrokken. Volgens juryvoorzitter Haydar Erol springt de Broedmachine eruit, vanwege de moed om het avontuur aan te gaan. ‘Weg van de gebaande paden, hebben zij op creatieve wijze gezocht naar de manier om duurzaamheid uit te nutten. Ze bekleden daarin nu een regionale aan­jaagfunctie’, aldus Erol.

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development