Ondernemers op bedrijventerrein De Houtwegen, De Waterwegen en De Trompet in Heemskerk besparen flink op energie en CO2-uitstoot

Energie besparen en duurzame energie opwekken. Twee belangrijke stappen in de energie-transitie waarbij we voor 2050 volledig overstappen op duurzame energie, zodat we eerst minder en in 2050 zelfs géén CO2 uitstoten. GreenBiz IJmond staat al jaren voor ondernemers klaar om te ondersteunen op het gebied van verduurzaming. Veel ondernemers zijn hier enthousiast over en GreenBiz IJmond helpt graag.

Vanaf juli 2019 boden gemeente Heemskerk en GreenBiz IJmond kosteloos energiescans aan aan ondernemers op De Houtwegen, De Waterwegen en De Trompet. Inzicht in verbruik is namelijk de eerste stap in besparen van energie. De energiescan geeft een goed beeld van besparingsopties en inzicht in de mogelijkheden tot duurzame energie opwekking via zonnepanelen. De uitvoerder van de scans, Klimaatroute, zorgt ook voor een jaar lang begeleiding en monitoring na het afnemen van de energiescan.

Resultaten

Op de bedrijventerreinen hebben 76 ondernemers de energiescan laten afnemen, met succes. Naast diverse makkelijk realiseerbare besparingsmaatregelen blijkt ook een enorme potentie voor opwek van energie met zonnepanelen. Inmiddels hebben 6 ondernemers direct maatregelen getroffen, van het plaatsen van zonnepanelen en ledverlichting tot het aanbrengen van HR++ glas. Een flink aantal ondernemers is aan de slag gegaan met de voorbereiding van maatregelen. Daardoor verwachten we dat deze ondernemers voor eind van het jaar meer dan 140 ton CO2 besparen. Een mooi resultaat!

Laat u een scan doen?

Bent u gevestigd op één van de bedrijventerreinen in Heemskerk? Er zijn tot half november nog scans beschikbaar. Neem contact op met Lyane Peggeman, contactpersoon voor ondernemers in Heemskerk, via lpeggeman@greenbizijmond.nl.

www.greenbizijmond.nl

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development