Uniek concept Haprotech Technisch Uitzendbureau

Lashuis Haprotech lanceert een nieuw en uniek concept. Met de oprichting van Haprotech Technisch Uitzendbureau ontstaat er een naadloze verbinding tussen werkzoekenden en bedrijven die smachten naar goed gekwalificeerde lassers. “Zo bieden wij werkzoekenden een hoogwaardige las­opleiding mét baangarantie, terwijl het bedrijfsleven een prima opgeleide en gemotiveerde arbeidskracht aangeleverd krijgt”, legt directeur André Schoorl uit. “Dat is een win-win-situatie. Ook voor gemeenten, want wij halen werklozen uit de WW en WWB. Zo helpen wij mee om een maatschappelijk probleem op te lossen.” 

Haprotech uit Velsen-Noord startte anderhalf jaar geleden een samenwerking met de gemeente Velsen. Ten behoeve van Actieplan Jeugdwerkloosheid kregen jongeren zonder baan de kans op een leerwerktraject met baangarantie. Wisten zij de aangeboden lasopleiding met goed gevolg af te leggen? Dan zorgde Haprotech dat zij bij een technisch bedrijf aan de slag konden gaan. “Het afgelopen jaar hebben we op deze wijze al tientallen mensen duurzaam naar werk begeleid”, vertelt Schoorl. “Daarom hebben we deze succesvolle pilot verder doorontwikkeld. Zo is onlangs Haprotech Technisch Uitzendbureau ontstaan.” Diverse gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam en het UWV hebben zich inmiddels aangesloten bij het unieke Haprotech-concept. “Deze partners appreciëren onze bijdrage aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en zien de vele voordelen”, weet Schoorl. “Ook werkzoekenden en bedrijven zijn laaiend enthousiast. Welke werkzoekende wil immers niet een baan met toekomstperspectief. En welk bedrijf wil niet een prima opgeleide kracht, die hem in het wervings- en opleidingstraject geen tijd en geld kost? Het enthousiasme is terecht. We hebben in de praktijk al gezien dat het concept uitstekend werkt.”

Invullen behoefte

Haprotech Technisch Uitzendbureau (NBBU-gecertificeerd) levert uitsluitend maatwerk. “Wij beginnen altijd met een uitgebreide inventarisatie en het maken van een profielschets. Waar is het bedrijf naar op zoek? Aan welke specifieke werknemerskwaliteiten is behoefte? Wil men gespecialiseerde of juist allround-lassers? Met die informatie gaan wij aan de slag, waarbij wij het bedrijf op alle fronten ontzorgen”, legt Schoorl uit. “Haprotech verzorgt een compleet wervingstraject, waarna geschikte kandidaten op maat worden opgeleid. Bovendien hoeft het bedrijf niet aan de opleidingskosten van zo’n 7.000 euro per werknemer mee te betalen. Het enige wat het bedrijf moet kunnen bieden, is dat de kandidaat­werknemer, na een inwerkperiode van enkele maanden, er ook een half jaar gedetacheerd kan worden. Na deze periode kan het bedrijf besluiten of de kandidaat capabel genoeg is om daadwerkelijk in dienst te nemen. Is er extra of tussentijdse scholing nodig? Dan kan Haprotech daarvoor zorgen.”

Aansluiting arbeidsmarkt

Haprotech Technisch Uitzendbureau richt zich op de metaalverwerkende bedrijven. “Zoals bijvoorbeeld Tata Steel, dat zeker van ons concept kan profiteren. Maar ook de scheepsbouw, offshore gerelateerde firma’s, constructie- en montagebedrijven en apparatenbouwers kunnen ons inschakelen. Net als ondernemingen die in eerste instantie geen metaal verwerken, maar wél een hele grote technische afdeling hebben; bijvoorbeeld op Schiphol of in de procesindustrie. We richten ons vooral op de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland met de focus op de Metropoolregio Amsterdam.” Omdat Haprotech Technisch Uitzend­bureau veel geld in de kandidaatwerk­nemers investeert, verwacht het van de werkzoekenden een positieve houding met een grote motivatie. “Wij willen mensen helpen die kwaliteit hebben, maar net dat stukje aansluiting met de arbeidsmarkt missen. Zijn werkzoekenden gemotiveerd en hebben ze affiniteit met de metaalbranche? Dan investeren we graag in hen en bieden wij, bij gebleken kwaliteiten, tevens een baangarantie.”

Lashuis Haprotech BV

A: Rooswijkweg 200 1951 MD Velsen-Noord
P: Postbus 19 1950 AA Velsen-Noord
T: 0251 – 26 29 00
E: info@hetlashuis.nl
www.hetlashuis.nl

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development