Verklein je kantoorprint

Op kantoor valt er heel wat te winnen op het gebied van sustainability. Waarschijnlijk doet u al meer aan energie- en milieubesparing dan u denkt. Wie print zijn mails bijvoorbeeld nog tegenwoordig? En als u toch moet printen dan doet u dat natuurlijk standaard dubbelzijdig. En uiteraard doet u de lichten uit in de ruimten die u (tijdelijk) niet gebruikt en repareert u direct lekkende kranen of trekt u opladers na gebruik uit het stopcontact. Milieubewust bezig zijn moet in uw genen gaan zitten. Het moet vanzelfsprekend worden. En dan zijn er die bedrijven die een stap verder gaan dan de lichtknop indrukken, zij maken MVO tot hun doel, hun USP. We laten er een paar de revue passeren.

Ieder bedrijf gebruikt een zoekmachine. De meest gebruikte zoekmachine in Nederland is nog steeds Google. Maar wist u ook dat er een groene zoekmachine bestaat? Ecosia plant bossen voor de energie die u verbruikt met het zoeken op internet in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. En het mooiste ervan is: het kost u niets!

Print is dead. Deze nieuwe tegeltjes wijsheid hangt waarschijnlijk (nog) niet bij uw oma op het toilet, maar het laat wel zien hoe we tegenwoordig tegenover print staan. Moet u toch printen? Doe het dan ecologisch. Met het Ecofont lettertype bespaart u inkt en toner.

Verkoopt u een product of heeft u een webshop? Dan is Share it! misschien iets voor u. U kunt uw onderneming inschrijven bij Share it! en voor ieder bericht dat uw klanten over uw bedrijf posten op social media zorgt u dat een kind in een ontwikkelingsland een maaltijd krijgt. Share it! werkt samen met Unicef.

U kunt ook een stapje verder gaan dan deze maatregelen. Wat dacht u van kerstpakketten met een goed doel voor ogen gemaakt van recyclebaar materiaal en vervaardigd door sociale werkplaatsen. Ook zijn er speciaalzaken die groene en ecologisch geproduceerde artikelen voor kantoor verkopen.

Nog niet overtuigd? Neem dan eens wat vaker de trap in plaats van de lift. Of doneer je oude cartridges en toners aan Stichting AAP. Zij kunnen met de recycling hun dagelijkse kosten dekken. Lucht! Ook in de winter. Verse, frisse lucht warmt sneller op. Ga voor de verandering eens met de fiets naar uw werk. Of doe mee met meat free monday!

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development