GreenBiz IJmond loopt warm voor zonnepanelen

Ralph de Vries, gedeputeerde Provincie Noord-Holland, bracht op donderdag 27 augustus een werkbezoek aan GreenBiz IJmond en liet zich bijpraten over de succesformule die recent vanuit Beverwijk over de hele IJmond is uitgerold.

De Vries bezocht een aantal bedrijven op bedrijventerrein Kagerweg-Oost. Een van de zeven bedrijventerrein van GreenBiz IJmond. Hij liet zich daar bijpraten over de projecten en de successen die GreenBiz IJmond op dat terrein heeft geboekt. Wat vooral bleef hangen was de inzet van een duurzame bedrijfscoach, meer groene daken, zonnepanelen op bedrijfsgebouwen, all electric en waterstof vervoer. Voor de gedeputeerde leverden de successen inspiratie voor de te ontwikkelen duurzaamheidsagenda van de provincie.

Sterk maken

Binnen GreenBiz IJmond is er veel aandacht voor zonnepanelen. De bedrijven die de delegatie bezocht zijn daar goede voorbeelden van. Ook tijdens het bezoek van de De Vries, kwam de toepassing van zonne-energie aan bod. Ralph de Vries: “Zonnepanelen hebben veel potentie op bedrijventerreinen. Vaak hebben bedrijven grote dakoppervlaktes, daar liggen kansen om meters te maken.” Om het voor bedrijven nog interessanter te maken, gaf De Vries aan zich sterk te willen maken om in het nog op te richten duurzame innovatiefonds middelen beschikbaar te stellen voor dit soort initiatieven.

Niet uitrekenen, maar doen

Wethouder Haydar Erol nam namens het college B&W van Beverwijk deel aan het werkbezoek. Ook diverse ondernemers van het bedrijventerrein Kagerweg-Oost waren aanwezig. Directeur Cees Duivenvoorde van DSE Automatisering, de eerste winnaar van de IJmond Duurzaam Award, had in zijn toelichting op de wijze waarop het duurzame kantoorpand van DSE tot stand was gekomen een duidelijke boodschap voor andere ondernemers: “Je moet niet altijd uitrekenen hoe duur het is, of je focussen op de terugverdientijden van maatregelen.  Je moet duurzaamheid intrinsiek verantwoorden in de gehele bedrijfsvoering. Je moet erop vertrouwen dat de maatregelen uiteindelijk gaan opleveren en gewoon doen.” 

Kijk voor meer informatie over GreenBiz IJmond op www.greenbizijmond.nl.

 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development