Ondernemers kiezen voor 50.000 vierkante meter zonne-energie

Na een succesvolle aanvraag van de SDE+ subsidie in het voorjaar, mag GreenBiz IJmond ook in oktober voor 28 ondernemers de SDE+ aanvraag indienen. Dit resulteert in een aanvraag voor meer dan 50.000 vierkante meter dak in de IJmond. Zo wekken ondernemers zelf hun duurzame energie op. SDE staat voor Subsidie Duurzame Energie. Met deze subsidie wil de overheid de productie van duurzame energie rendabel maken. De subsidie dekt de meerkosten van de productie van bijvoorbeeld zonne-energie.
Lokaal energie produceren en consumeren

“De aanvraag van de SDE+ subsidie en het opschalen van de duurzame productie van energie in de IJmond staat niet op zichzelf”, vertelt Jan Boudesteijn, voorzitter van GreenBiz IJmond. “Het biedt grote kansen voor onze lokale energie markt: GreenBiz Energy. Sinds dit jaar kunnen ondernemers in de regio IJmond duurzaam opgewekte energie van hun collega-ondernemers kopen. Zo houden en maken we deze regio sterk.”

Meer weten over GreenBiz Energy? Kijk op www.greenbizenergy.nl.

Subsidie Interreg 2 Zeeën voor PECS

De grootschalige stap naar duurzame energie in de regio wordt mede mogelijk gemaakt door het EU-programma Interreg 2 Zeeën. Daarmee kunnen Omgevingsdienst IJmond en GreenBiz IJmond de verduurzaming van het havengebied in de gemeenten Beverwijk en Velsen versnellen. Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) ondersteunt dit project financieel, net als de Provincie Noord-Holland en Provincie Zuid-Holland.

Zie ook: www.pecs2seas.eu

GreenBiz IJmond

GreenBiz ondersteunt duurzame krachtenbundeling van ondernemers in de regio. De Energiepositief-projecten van GreenBiz IJmond zorgen voor nog meer bewustwording van de noodzaak om te verduurzamen. Bedrijven en bedrijventerreinen gaan enthousiast aan de slag met energiescans en verduurzamingsmaatregelen. Zo worden de terreinen een stuk duurzamer en waardevol om in te investeren.!

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development