Selectieproces IJmond Werkt! bewijst zich bij Sea You in Velsen-Noord

Eigenaar Rob Visser van restaurant Sea You aan de Noordpier Velsen-Noord had voor de naderende drukke zomerperiode wat extra handen nodig en deelde deze informatie met een kennis. Die wees hem op de mogelijkheid om (tijdelijk) personeel te werven via IJmond Werkt!. Dus nam hij contact op met het werkgeversteam en binnen no-time stonden er een aantal kandidaten op de stoep. Eén van deze kandidaten was Mary-Ann Dekens. Een zij bleek al snel meer te zijn dan ‘wat extra handjes’…. 

Mary-Ann wordt door haar eigen coach vanuit IJmond Werkt! omschreven als ‘een kleurrijke kandidate vol energie.’ En dat is ze zeker. Geboren in de Verenigde Staten maar al sinds haar jeugd in Nederland. Opgevoed met de mentaliteit: een baan moet je zien als een eigen bedrijf; hard werken en niet op de uren kijken maar je werk doen! In het verleden runde zij een succesvol bedrijf in feestartikelen maar door omstandigheden kwam hier een eind aan. En toen was ze werkeloos. Op papier niet de meest aantrekkelijke kandidate voor de horeca: een 51-jarige dame zonder al te veel horeca ervaring is niet de eerste die je op gesprek uitnodigt voor een baan in een hippe strandtent als Sea You.

Maar toen de werkplek als werkstage werd aangeboden via haar werkcoach zei Mary-Ann meteen: ja dat wil ik! Mary-Ann: “De werkstage was voor mij de ideale springplank om te laten zien wat ik waard ben.” Ze begon in de spoelkeuken. “Hup, niet lullen maar poetsen.” Tot het moment kwam dat er geen cheesecake meer was…. “Oh maar die kan ik wel maken hoor”, riep Mary-Ann. En zo geschiedde, Mary-Ann bakte een cheesecake waar je je vingers bij opat. Visser was om en zo bezorgde Mary-Ann zichzelf een baan in de keuken van Sea You waar ze nu als kok de heerlijkste gerechten bereidt. “Tja, het was de cheesecake”, zegt ze lachend. Tijdens de drukke periode heeft ook Linda Nolting haar werkstage gelopen bij Sea You. ”Zij is al net zo’n topper maar ik kan helaas niet iedereen een contract aanbieden.”, aldus Visser. “Maar wie een referentie wilt opvragen mag me bellen. Zij verdient net zo goed een vaste werkplek als Mary-Ann.

Visser: “Wat voor mij het belangrijkste is, is dat iemand gemotiveerd is. De rest kun je wel aanleren, maar motivatie is van het grootste belang. Als je daarop de kandidaten van IJmond Werkt! selecteert, dan heb je echt toppers in huis!’ Mary-Ann, die over minimale keukenervaring beschikte, heeft deze baan volledig aan zichzelf te danken, ze heeft laten zien dat leeftijd niets uitmaakt, ze is niet lui, pakt alle klussen aan, ook de minder leuke, ze is leergierig en nooit te beroerd om extra te komen werken. Dat moet je hebben. Ik raad iedere werkgever aan bij IJmond Werkt! aan te kloppen, in het beginstadium zijn de kosten minimaal dus het risico daarmee ook en in mijn geval het rendement maximaal. “ Mary-Ann heeft ook nog wel een tip voor werkzoekenden: “Zit niet stil, ga vrijwilligerswerk doen, blijf actief en leer jezelf nieuwe dingen. Sta open voor alle soorten werk en wie weet ben je binnenkort onmisbaar voor je nieuwe werkgever.” Nog meer van dit soort topverhalen lezen? Abonneer je op de nieuwsbrief van IJmond Werkt! op www.ijmondwerkt.com

IJmond Werkt! Stationsplein 48a, 1948 LC Beverwijk T 0251?-?279 000, info@ijmondwerkt.com  of kijk op: www.ijmondwerkt.com

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development