Tata Steel IJmuiden blijft stevig investeren

Het gaat goed met Tata Steel IJmuiden. De staalfabriek draait gezien vanuit de wereldstaalmarkt een zeer redelijke winstmarge, staat mondiaal gezien aan de top als het gaat om een zo laag mogelijke milieubelasting én er wordt de komende tien jaar stevig geïnvesteerd in het eigen bedrijf. ‘Dat biedt veel kansen voor de regionale ondernemers.’

Op 20 november j.l. hield de OV IJmond in het Telstar-stadion een ledenlunch. Gastspreker was Hans Fischer. De directeur van Tata Steel IJmuiden, die tevens Chief Technical Officer is van Tata Steel Europa, had een grote schare toehoorders. Liefst 180 IJmondiale entrepreneurs van de ondernemersvereniging kregen van Fischer een gloedvol betoog, waarin de topfunctionaris een zeer interessant verhaal hield over de succesvolle koers die de IJmuidense staalfabriek momenteel vaart. De Tata Steel-afdeling aan de boorden van de Noordzee presteert namelijk beduidend beter dan de gemiddelde, mondiale concurent. Dat is goed (economisch) nieuws is voor de gehele regio.

Winstmarges Fischer legde onder andere uit dat je bij staalproductie een bepaalde winstmarge moet zien te draaien om op de lange termijn een sterke concurrentiepositie te kunnen behouden. Immers heb je dan genoeg geld om te blijven vernieuwen, ontwikkelen en investeren. Vanwege een grote, wereldwijde overcapaciteit in de staalproductie, is dit echter een lastig verhaal. Zo is de gemiddelde mondiale winstmarge slechts de helft van de beoogde marge. Tata Steel IJmuiden weet echter het beoogde en gewenste winstpercentage te benaderen, waardoor de internationale concurrentiepositie momenteel, van Tata Steel IJmuiden sec, sterk te noemen is.

Renderen Om de winstmarge verder te kunnen opkrikken, heeft Tata meerdere plannen. Zo probeert het ten eerste haar onderdeel voor lange producten af te stoten. Deze afdeling is verantwoordelijk voor ruim een kwart van de totale Tata-productie, maar de winstmogelijkheid is zeer beperkt. Daarnaast probeert het internationale Tata Steel de zusterfabrieken van IJmuiden beter te laten renderen. Als beide uitgangspunten slagen, zal de toekomst van Tata Steel op de lange termijn nog beter worden.

Continuïteit Fischer stelde tevens dat er de komende tien jaar stevig geïnvesteerd zal worden in Tata Steel IJmuiden. Dat is uiteraard uitstekend nieuws voor de continuïteit van de regionale economie en werkgelegenheid. ‘Dat geeft aan dat er voor u als ondernemers uit de IJmond ook veel kansen liggen’, zo besloot Fischer.

De IJmond mag dan ook trots zijn op Tata Steel, dat niet alleen een grote werkgever is, maar ook in afgeleide zin zorgt voor veel omzet en kansen bij andere IJmondiale bedrijven.

 

 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development