Tata Steel bijna 350 miljoen euro in de plus

Prachtig economisch nieuws voor Tata Steel IJmuiden. De in de IJmond gewortelde staalgigant heeft over het boekjaar 2014/2015 een winst geboekt van 344,4 miljoen euro. Dat is tevens goed nieuws voor de werknemers, die mogen meedelen in het financiële surplus en een winstuitkering krijgen.

De tak in IJmuiden is daarmee een positieve uitzondering binnen het totale Indiase concern Tata Steel. Dat heeft afgelopen jaar, vooral vanwege diep rode cijfers van de Tata-afdeling in Engeland, een flink verlies geleden. Het laatste boekjaar tekende Tata Steel een dikke min van 800 miljoen euro.

Extra maandsalaris
Voor de ongeveer 9.000 werknemers die bij Tata Steel IJmuiden werkzaam zijn, was er recentelijk juist een feeststemming. Zij kregen afgelopen mei van de Tata-topmannen Hans Fischer en Theo Henrar via een interne memo te horen dat ze mogen meedelen in de IJmondse winst. Dankzij de prima prestaties van de IJmondiale tak, krijgen alle medewerkers een extra uitkering van 9,19 procent van hun jaarsalaris. Hetgeen grofweg neerkomt op een extra maandsalaris. De bonus wordt deze zomer naar de werknemers overgemaakt.

Mooie pluim
Alle mondiale staalproducenten bevinden zich niet alleen in een erg conjunctuurgevoelige branche, maar tevens ook in een wereld waar grote concurrentie heerst. De huidige winstcijfers van Tata IJmuiden mogen dan ook als een mooie pluim worden gezien voor het beleid dat in de IJmond in het verleden is uitgestippeld. Volgens de Tata-leiding is er dan ook een goede stap gezet naar een financieel gezonde toekomst. Om tot deze positieve cijfers te komen, heeft Tata IJmuiden onder meer de structurele kostenstroom verlaagd. Bovendien worden er momenteel meer producten gefabriceerd die een hoge toegevoegde waarde hebben. Tevens hebben investeringen een goede uitwerking gehad.

Investeringen
Het beter laten renderen van o.a. zusterfabrieken en het blijven investeren in de toekomst, moet van Tata Steel IJmuiden een nog sterkere partij maken. Zo zal er de komende tien jaar stevig geïnvesteerd worden binnen de IJmondiale tak van Tata. Dat moet een gezonde continuïteit van de regionale economie en werkgelegenheid waarborgen. Bovendien wil de leiding van Tata dat de betrouwbaarheid richting de klanten, zoals bijvoorbeeld het op tijd afleveren van de producten, nog beter kan.

Meer goed nieuws
Er is meer goed nieuws rondom Tata IJmuiden te melden. Zo heeft dochterbedrijf Kalzip een belangrijke order binnengesleept. Kalzip zal voor de kerncentrale van Tsjernobyl een nieuwe overkapping bouwen. Deze beruchte kerncentrale in Oekraïne ontplofte in 1986, waarna er grote hoeveelheden radioactieve straling zijn vrij gekomen. Om de nadelige gevolgen van deze ramp zoveel mogelijk te beperken, is er destijds een betonnen kap over de kerncentrale gestort. Drie decennia na dato moet deze beschermende laag worden vervangen door een nieuwe constructie. Kalzip zal dit grote project voor haar rekening gaan nemen. Dit is een prestigieuze klus, aangezien het gevaarte een afmeting zal hebben van ruim 250 meter lengte, 150 meter breedte en dik 100 meter hoog.

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development