Cybercrime is criminaliteit met ICT als middel én doelwit. U hoeft geen computer of internetaansluiting te hebben om er slachtoffer van te worden. Zo bevatten de meeste telefoons en bankpassen computerchips, die kunnen worden gemanipuleerd door cybercriminelen. Maar ook bedrijfssystemen, moderne auto’s en chipkaarten zijn vatbaar voor cybercrime. Voor het plegen van cybercrime gebruiken criminelen speciale apparatuur en software. Daarom hanteert de politie voor de opsporing van cybercrime op haar beurt ook geavanceerde middelen en technieken.
Wie zijn de plegers en wat doen zij?
Bij cybercrime denken veel mensen aan jonge hackers die voor de lol of vanuit een ideologie de website van een bedrijf kraken. Maar er zijn ook criminele bendes die erop uit zijn geld te ontfutselen.
Wat kan ik doen om cybercrime te voorkomen?
Uw digitale veiligheid is niet te garanderen, maar u kunt zich wel wapenen tegen veelvoorkomende cybercrime. Zorg dat uw computer goed beveiligd is, gebruik goede wachtwoorden en maak een back-up van uw documenten. Toch valt een inbraak op uw ICT-systemen en verlies of verminking van bedrijfsgegevens niet volledig uit te sluiten. Liefst 98 procent van de ondernemingen krijgt met een aanval of inbraak te maken. Dit vormt een fors financieel risico voor alle bedrijven.
Wat dekt de Data Risks verzekering?
Een Data Risks verzekering beschermt u tegen de financiële gevolgen van een cyberincident. U wordt adequaat en snel geholpen door ervaren security professionals en juristen zodra uw systemen zijn gekraakt. Zij helpen u databases en websites te repareren, belanghebbenden te informeren en juridische kosten te beperken. Verder zijn zowel eigen schade als schade van derden, waarvoor u aansprakelijk gesteld wordt, gedekt. Hieronder treft u een kort dekkingsoverzicht aan van de zes modules van de Data Risks verzekering:
1 Systeeminbraak:
– kosten van forensisch onderzoek -kosten van communicatie met klanten, justitie en andere belanghebbenden – kosten van extra klantondersteuning – kosten van crisismanagement, reputatieherstel
en pr-campagnes;
2 Privacy:
– kosten van begeleiding onderzoek door b.v. justitie of creditcardmaatschappijen – claims van individuele personen – boetes opgelegd door toezichthouders, of andere verplichte vergoedingen;
3 Digitale aansprakelijkheid:
– aansprakelijkheid voor claims van derden als uw website of e-mail onbedoeld het auteursrecht schendt, laster verspreidt of een virus bevat;
4 Hacking:
– reparatie, vervanging of herstel van websites, programma’s of data – kosten van gestolen software of data – kosten van onderzoek en advies in systeembeveiliging;
5 Afpersing:
– bescherming tegen de schade veroorzaakt door hackers die de website of data gijzelen;
6 Omzet verlies door cyberaanvallen:
– als de DDos-actie of andere aanval op uw computer systemen leidt tot omzetverlies, bijvoorbeeld door uitval van een webwinkel, is dit gedekt onder deze module.
Wat kost een Data Risks verzekering?
De kosten van een Data Risks verzekering zijn afhankelijk van de omvang van uw bedrijf en het verzekerde bedrag waarvoor u kiest. Via onze site www.verzekeruwdatarisks.nl kunt u in een paar minuten zien wat een verzekering voor u kost en online afsluiten.
Lands Advies
Wijkermeerweg 41, 1948 NT Beverwijk
T 0251 – 290 900, info@lands.nl
www.lands.nl
Plaats een reactie