Pilots IJmond Bereikbaar verder uitgebreid

De pilots van IJmond Bereikbaar met het fietsstimuleringsplan en de shuttlebusjes die forenzen vanaf station Beverwijk naar hun werk brengen is dermate succesvol, dat de overheid extra geld beschikbaar stelt. Dit betekent dat deze activiteiten verder kunnen worden uitgebreid. 

Als in 2016 de Velsertunnel langdurig gerenoveerd wordt, is het belangrijk dat de IJmond goed bereikbaar blijft. Doel is om rondom de Velsertunnel minimaal duizend auto’s uit de spits te halen. Middels de campagne ‘Goed op weg’ triggeren IJmond Bereikbaar en Rijkswaterstaat automobilisten om de auto te verruilen voor de fiets of het OV. De proeven die hiermee zijn uitgevoerd, blijken succesvol. Daarom worden er vanuit het Beter Benutten-programma extra fondsen beschikbaar gesteld om deze initiatieven verder uit te rollen.

Behoefte

Bij de pilot van het fietsstimuleringsplan waren 170 medewerkers van 9 verschillende bedrijven betrokken. De IJmondiale forens die op de fiets naar het werk gaat, krijgt een vergoeding van 10 of 15 cent per gefietste kilometer. Tijdens de proefperiode, die afgelopen winter plaats had, is uitstekend gebruik gemaakt van de financiële prikkel om de auto te laten staan. Daarmee is aangetoond dat er behoefte is aan een dergelijk initiatief. Daarom zullen zo’n dertig extra bedrijven, die op een wachtlijst stonden, nu ook kunnen gaan deelnemen aan het IJmondiale fietsplan. Het idee om werknemers met het openbaar vervoer naar de IJmond te lokken, werkt eveneens goed. De forens die naar station Beverwijk reist, wordt daar opgepikt door een shuttlebus. Deze brengt de forens vervolgens naar het werk. Aan het eind van de dag wordt de werknemer weer netjes van de werkplek naar het station vervoerd. Omdat deze proef eveneens geslaagd is, komt er extra geld beschikbaar voor de inzet van meer shuttles. IJmond Bereikbaar is hier blij mee. Want hoe meer forenzen gebruik maken van deze extra service, hoe beter de totale IJmond volgend jaar toegankelijk blijft als de Velsertunnel voor negen maanden afgesloten is.

IJmond Bereikbaar

Postadres Postbus 496 1940 AL Beverwijk
Bezoekadres Stationsplein 48b 1948 LC Beverwijk
T: 088-011 4300

www.ijmondbereikbaar.nl

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Advertisement

    webdesign development